Hoppa till sidans innehåll

Syskonen van Loenhout på VPT prispallen!

08 JUN 2013 10:16
Iris och Rens avslutade årets VPT på ett förnämligt sätt med var sin 2:a plats. Detta innebar att att båda slutade på pallplats i den totala touren - Iris 2:a i D12 och Rens 3:a i H14.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2017 01:06

Vandrarringen stod för värdskapet till årets VPT-final och hade ordnat utslagsgivande banor och fint väder, om än lite kyligt, runt Carlforska gymnasiet i Västerås.

Nora satsade också för fullt för att kunna nå en slutlig pallplats, men "vinna/försvinna" metoden slutade idag i den senare varianten - men man måste ju satsa... Trots fadäserna slutade Nora på en 6:e plats och slutade 5:a i touren.

Jonas hade det lite trassligt idag och var rejält "borta" på ett par kontroller, men löste så småningom problemen och tog sig runt banan. Nästa år har han betydligt mer erfarenhet, kanske kan han redan då utmana Rens ordentligt.

Västmanland Park Tour har verkligen blivit en succé bland Västmanlands unga orienterare, den passar alla, från nybörjare till elitjuniorer. Populariteten har hållt i sig genom åren,  förmodligen för att konceptet skapades av ungdomarna själva på planeringskonferensen hösten 1997 med Arbogas Per Janzon och Norbergs Robert Larsson som initiativtagare. Det kommer säkert hålla många år än.

 

Final resultaten hittar du här >>

Den slutliga poängställning här >>

 

Iris-start   Iris-efter-mål
 Iris har just startat    ..och hon var snabbt tillbaka
Jonas-start   Nora-mål
 Jonas i startgroparna    Noras spurt var det inget fel på
    Nora-pris
     Ingen pallplats - men pris ändå
Jonas-spex   Nora-spex
Jonas bjuder på lite "styling"så här på finaldagen. Hamburgare och medalj var i alla fall säkrade...    .. Nora försöker mäta sig med Jonas spexande... lyckades hon? .. nja...
 SSOK-1    SSOK-3
 SSOK-2    SSOK-4
 RasmusElmertoft    VSOK-1
 Många vid stenen    Kompisar
 VPT passar ALLA!    

 

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info