Hoppa till sidans innehåll

OL-rounden avklarad - TACK!

12 SEP 2017 02:37
Så har vi då klarat av OL-rounden 2017 och tävlingsledningen vill tacka alla för era fina insatser! Det planerade uppföljningsmötet fick vi tyvärr skjuta upp men vi försöker planera ett nytt datum så fort som möjligt.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2017 23:02

Årets OL-round blev åter igen "bara" 2 dagar, men vi provade på ett nytt koncept - en sprint-dag och en medeldistans. En kompakt tävlingsarena, med parkering på arenan och möjlighet till att söka skydd i gymnastiksalen när det kom några regnskurar, uppskattades av såväl tävlande som publik.

Sprintdagen blev inte allt för välbesökt (186 på spinten och 35 patruller på rogainingen), i synnerhet saknade vi den äldre generationens löpare, men det hade vi också räknat med. Sprint disciplinen är relativt ny men vi kommer säkert att se mer av den i framtiden. Att ha tillgång till skog är inte alla länder förunnat (inte ens i Sverige där skogsindustrins utveckling på några dygn raderar kartinvesteringar på flera hundra tusen kronor). Internationella Orienteringsförbundet har insett detta och framgent kommer nu värlsmästerskapen att vara uppdelade så att vartannat år har vi disciplinerna skogsorintering och vartannat år sprintdiscipliner.

Sprinteftermiddagens spektakulära rogaining blev en succé. Synd att inte fler provade på, men av de som gjorde det fick vi idel lovord. Kontrollerna var poängsatta 2,4 och 6 poäng. Man tävlade i 2-manna patruller och det gällde att under 20 minuter tillsammans ta så många poäng som möjligt. Patrullen hade dock bara en stämplingsbricka, så det gällde att dela upp "bördan" - en sprang några kontroller för att låta den andre ta vid när orken sinade.. samtidigt planera mesta möjliga poäng. Varje påbörjad minuts "övertid" renderade i 4 poängs avdrag.
Tidspressen skapade verkligen "sprintkänsla". Deltagarnas engagemang, vilda diskussioner och positiva kommentarer ger mersmak för framtida arrangemang. Tävlingskartan kan du se här >>.

Söndagens medeldistans bjöd på riktiga utmaningar. De längre banorna startade i en öppen härlig orienteringsterräng för att avsluta i ett mycket svårorienterat område med "halvdålig" sikt vilket verkligen gav utslag i resultatlistorna. Noterbart är att de öppna klasserna utgjorde 27% av det totala deltagarantalet.

Åter igen - ett STORT tack till alla funktionärer som gjorde OL-rounden!

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: info@okhedstrommen.s...

Se all info