Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Många OKH medaljer på DM - Iris distriktsmästare!

07 SEP 2011 09:16
Under det två senaste helgerna har 4 DM-tävlingar avgjorts. Många DM-medaljer och fina placeringar blev det för OKH. Iris gjorde ett säkert och snabbt lopp och blev distriktsmästare på medeldistansen!
  • Uppdaterad: 12 JUN 2017 01:16

östsäsongen är i full gång och de senaste två helgerna har 4 DM dicipliner avgjorts: Sprint och stafett i Kolsva samt medel- och långdistans i Västerås. DM-tävlandet startade dock redan i mitten av augusti då Ultralång-DM avgjordes i Ramnäs.

John visade fin DM-form redan från första diciplinen och vann säkert i Ramnäs, Ragnar blev 2:a och Roger 3:a i sina respektive klasser.

När Köping sedan arrangerade Sprint-DM i Kolsva, var det Ragnars tur att ta ett DM-guld, medan Roger fick ännu en 3:e plats och den stora överraskningen, han vars tävlingssäsong består av 5-dagars typ vartannat år - Stefan Jonsson - dök plötsligt upp och slog till med silverplacering i H40-klassen - härligt!

På söndagen var det sedan stafett på samma plats som Sprinten. 3 lag lyckades vi mönstra. I H12 fick vi även i år se våra barn ta en bronsmedalj. Vår D10-tjej, Iris, fick starta och fick då möta ett gäng snabba H12 killar, men Iris gjort en strålande insats och växlade som 3:a, 8 minuter efter Hallstas duktiga Håkan Ramberg. Ida och Nora tog sedan vid och hade lite bekymmer med en kontroll men växlade ändå som 5:a. Det blev i en riktigt svängig stafett. Hallsta och Sala ledde efter 2 sträckor med 16 minuter före två Västeråslag och sedan Hedströmmen på 5 plats. När så Rens tog över på sista sträckan fick vi överraskande se en riktig "fighter", Rens sprang jämnt med Västeråslagen och förde upp laget till en bronsplats, 3 minuter efter Västerås lag 1. De ledande Sala och Hallstahammar sprang i mål 7 minuter efter Rens!
Det äldsta gubblaget, H210, med Karl-Axel, John och Uffe svarade för klubbens  bästa placering. Karl-Axel och John hade gett Uffe perfekt utgångsläge med 1,5 minut upp till Hallstahammar. Uffe är ju inte känd som någon stor spurtare så även fast han var ikapp Hallsta ute på banan fick han till slut ge sig och sprang i mål på en 2:a plats, 38 sekunder efter.

 

I lördags flyttades så DM-tävlingarna till Västerås SOKs klubbstuga. Medeldistansen gick på södra Rocklunda medan söndagens långdistans gick norr om klubbstugan.

Medeldistansen gav en fin utdelning för klubben -3 Guldmedaljer! Att Roger och John blev distrikstmästare var ingen större överraskning, men att Iris van Loenhout skulle ta en överlägsen seger (hela 2:43 före), ja det var absolut inte lika väntat. Visserligen gjorde Iris många fina lopp i våras, men detta var ändå första tävlingen sedan VPT i maj. Jättegrattis Iris!
Ragnar blev återigen 2:a och Eva Ture'n blev 3:a. Rens har vuxit c:a en halv meter i sommar och nu går benen betydligt fortare än tidigare. Liksom på stafetten förra helgen gjorde han nu åter igen ett topplopp och slutade 4:a, bara 3 minuter efter.

På söndagens långdistans var Ragnar revansch sugen och visade ingen pardon. Han vann sin klass och det gjorde även John. Roger - ja han blev åter igen 3:a.

Allt som allt blev årets skörd alltså 6 DM-titlar till klubbens löpare. Den sista diciplinen, natt, avgörs på vår egen tävling OL-rounden.

Uffe-medel   Stan
Uffe på språng i Rocklundaskogarna. Han rörde sig faktiskt hastigt :-O   Stan tränade på en svårare bana och denna luriga kontroll tog han galant
Roger    
Roger glänste som guldmedaljen på medeldistansen    
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info