Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Våra unga OKH-arna fortsätter att imponera på VPT

15 MAJ 2013 15:02
När Surahammars SOK arrangerade den 2:a deltävlingen på Västmanland Park Tour, sprang Jonas sin allra första individuella tävling och klarade nervositet, tryck och klurigheterna galant! Iris, Rens och Nora såg åter till att Hedströmmens namn fanns långt upp i resultatlistorna.
  • Skapad: 15 MAJ 2013 15:02

Efter några veckor med nästan sommarväder blev det en riktigt kylig kväll i Surahammar, men det hindrade inte våra ungdomar från att prestera topplopp på de fina banor som Suringarna ordnat. Som kompensation på den kylslagna kvällen fanns det dessutom nygräddade våfflor att köpa i markan - first class!

Först ut av de våra var Rens. Efter förra veckans fina lopp var han nu taggad till tusen och pressade på max runt hela banan utan misstag. Det räckte till ännu en topplacering, denna dag blev det en fjärdeplats. Även Nora fick till ett riktigt fint lopp och liksom Rens slutade hon 4:a. Men trots Noras fina lopp, lyckades Iris ännu lite bättre, med 31 sekunder upp på Nora, blev Iris åter igen 2:a efter omöjliga Salatjejen Agnes Källström.

Fast den kanske starkaste prestationen av de våra gjorde nog Jonas Smedberg Sijmons. Jonas började lagom till Daladubbeln i höstas och har sedan varit med på vinterns träningar. Visst var det nervöst att nu stå på startlinjen i sin första tävling som han skulle klara av på egen hand. Till första kontrollerna 4-5 kontrollerna gick det därför lite tveksamt och försiktigt, men sen kom han in i det hela och resten av banan gick galant. Härligt Jonas!

Det har nu gått 2 deltävlingar och av Tourens 5 tävlingar räknas de 3 bästa resultaten i den sammanlagda prislistan.

Iris är nu 2:a och Nora 5:a i D12 klassen. Rens är 3:a och Jonas 12:a i H14.

Resultaten hittar du här >>

Total poängställning här >>

 

Innan start Rens
Fullt engagemang i vårt lilla läger före start Rens är mer koncentrerad än någonsin, snart är det dags..
Liten suring Liten KKOKare
VPT är inte bara supersnabba lopp för Västmanlands vassaste tävlingsungdomar. VPT är perfekt för våra allra yngsta att göra tävlingsdebut i en trygg miljö. ...eller bara vara med för att se på och bli inspirerad


Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info