Hoppa till sidans innehåll

VOF förfrågan

20 JAN 2014 08:10
Hej orienterare i Västmanland!

Nu närmar sig årets årsmöte med stora steg och vi söker nya medarbetare i VOFs styrelse och till en del andra gemensamma poster.
Det behövs två, helst tre personer till styrelsen till att börja med. Det enda speciella egenskapen som krävs är ett intresse för orientering!

  • Uppdaterad: 20 JAN 2014 08:17

Ordförande Johan Källman, Norbergs OK har suttit länge och vill ha avlösning. Sekreterare Per Sundström, Västerås SOK har åtagit sig uppdrag för årets ungdoms-SM som arrangeras av Köping-Kolsva OK och tycker att det räcker med det under 2014. Vår kassör Lars Janzon, Arboga OK vill ha avlösning men om det inte dyker upp någon lämplig kandidat så har han vänligt erbjudit sig att sitta ett år till.
 
Utöver detta direkta styrelsejobb behöver vi:
 
Verksamhetsledare för ungdom. Mycket viktigt att någon/några tar tag i detta och samordnar Västmanlands aktiviteter. Det man behöver göra är att ha en e-postadress och se till att alla föreningar får all information som kommer in. Övrigt arbete är meningen att det ska fördelas mellan klubbarna och dess ledare / föräldrar.
 
Verksamhetsledare för föreningsutveckling. Det minsta man behöver göra är att samordna utvärderings och planeringsmöte samt årsmöte tillsammans med styrelsen och arrangerande klubb. Utöver detta kan man jobba hur mycket som helst om man är intresserad t.ex att driva utbildningsbiten både inom klubbarna, mindre region, eller hela distriktet.
 
Vad är då Västmanlands Orienteringsförbund, VOF?
 
VOF är vårt lokala distriktsförbund som samordnar klubbarnas verksamhet. Här är ett urval av gemensamma aktiviteter som VOF tar hand om: Inom Ungdom är det upptaktsläger, träningar och träffar för olika åldersgrupper, USM-träningar, resa till Distriktsmatch, VPT, USM osv. Inom Föreningsutveckling arrangeras utbildningar och kurser i de färdigheter som klubbarna efterfrågar. För 2014 blir det t.ex utbildningar för tävlingsledare, tävlingskontrollanter, OLA tävlingsadministration och LOK-stöd. Inom Tävlingsverksamheten är det distriktets tävlingssamordnare som tillsammans med klubbarna tar fram ett program som sedan samordnas med närliggande distrikt så att det inte krockar. När vi arrangerar en tävling vill vi inte att de närliggande distrikten har tävling samma dag då det drar ner deltagarantalet. Dessutom har vi en gemensam dator-pool som alla klubbarna har nytta av.

Som framgår är det viktigt att VOF finns!

Du som själv är intresserad eller kan tipsa om någon person som valberedarna kan prata med kontaktar:

Eva Kjellman Vandrarringen, This is a mailto link

Mikael Brostedt Arboga OK, This is a mailto link

Karin Johansson Hallstahammars OK, This is a mailto link

Skribent: Roger Åsberg
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info