Hoppa till sidans innehåll
Foto: OKH / aake

Tuff och solig påsktävling i Sala

22 APR 2014 09:45
Sala OK bjöd på vårens varmaste dag och teknisk orientering i rolig varierande terräng. Hedströmmarna skötte sig fint även om det inte blev någon seger med hem idag heller.
  • Skapad: 22 APR 2014 09:45

En strålande vårsol med t-shirtsvärme och en som vanligt sprudlande och bluddrande Iris, bidrog starkt till att lyfta fram positiva känslor på väg till start. Arrangörens svårigheter med lämpliga parkeringsytor gjorde att det kändes som jag redan avverkat min bana när jag äntligen kom till tävlingsarenan. Väl där möttes jag av ett av mitt livs minst vackra tävlingsarena - ett stort fult hygge ....

Det var i alla fall nära till allt på arenan - marka och dusch. Till start var det lite längre, men inte alls som till parkeringen. När jag sedan fått min karta och såg de två första kontrollerna trodde jag först jag tagit fel karta. Min svarta bana inleddes med 2 H12 kontroller, till 3:an steg svårighetsgraden till H14, men sedan blev det roligt. Bitvis härlig orienteringsterräng, bitvis skräpterräng där det lönade sig att välja undvikande vägval. Kort sagt den tråkiga inledningen kompenserades med riktit fin orientering på den resterande delen av banan.

När det är mycket orinteringsteknik brukar klubbens löpare hålla sig väl framme, inget undantag idag, även om inga segrar tillföll klubben. Bästa placering idag stog Ragnar för, han blev 3:a. Iris 5:a, Uffe 6:a och Karl-Axel 7:a.

Iris fick verkligen känna på D14 svårighetsgraden idag. Speciellt svårt hade hon med banans 2:a och 5:e kontroll där hon förlorade åtminstone 20 minuter. Men det är bara att se det positivt, hon klarade att reda ut det och har nu än mer erfarenhet med sig. Ett påskägg som pris var mödan värd. Nästa gång...

Klubbresultat hittar du här >>

Karl-Axel   

Uffe 

 

Iris-spurt

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info