Hoppa till sidans innehåll

Tjejernas dag i Kjula -men gubbar i topp!

19 APR 2011 09:45
Ett strålande solsken spred sig över sörmländska ekbackar och TC för Kjulas tävling i lördags. Våra unga tjejer var med och spred ännu mer ljus över tävlingen. Samtidigt passade Ragnar på att ta sin 2:a och 3:e seger för säsongen och John vann också på söndagen i Ärla.
  • Skapad: 19 APR 2011 09:45

Från att vi för några veckor sedan haft fullt vinterväder och började bli oroliga för ännu en vårsäsong med inställda tävlingar. Men våren har accelererat med en rasande fart och Kjula och Ärla kunde bjuda på snöfria marker i underbart värmande vårsol.

På startlinjen i Kjula fanns 4 unga tävlingssugna tjejer, Lova (U1), Nora, Iris och Ida (D10). Lova tog hjälp av Johanna att ta sig runt U1-banan och det börjar fungera riktigt bra för henne. Inte så mycket hjälp behövdes för att navigera sig snabbt tillbaka till målet.
Bland D10-tjejerna skulle det bli "krig" igen - vem skulle vara först av dom idag? Ida startade först av de 3 och kunde hålla undan ända in i mål, även om de andra var hack i häl. Segrarinnan från OK Tor, Iris, startade tvåa av de tre, men hon inledde med att springa för långt till första och sedan tappade hon bort sig lite mitt på banan och då var redan Nora ikapp. På upploppet, 150m efter Ida kom Iris strax följd av Nora.

Nora myste sedan i solskenet efter att slagit sina två konkurrenter och med sitt fina lopp blev hon 2:a i tävlingen slagen med 1,5 minut. Iris blev 4:a och Ida 5:a. Snart är det dags för en ny "tjej-uppgörelse".

Ragnar sken även han ikapp med solen idag. Hans andra seger bärgade han trots en lite sväng på en kontroll. Även Uffe har startat denna säsong ovanligt bra och håller sig inom 5 minuter från seger - snart slår han nog till helt och hållet.

Roger utmanades av Anders Öberg i Ö8 klassen, trots Anders intensiva löpbandsträning denna vinter, gjorde Roger processen kort och någon egentlig dust blev det aldrig. Dock måste nämnas att de bådas vinterträning har gett resultat, de var bara 3 sekunder efter våra 10-åriga tjejer på spurten idag :-) - girlpower!

På söndagens tävling i Ärla, fanns bara gubbarna på plats. Ragnar och John triumferade på nytt, vilket inte är ovanligt. Det kommer säkert att bli åtskilliga segrar för dessa säkra löpare innan 2011 års tävlingar är till ända. Karl-Axel och Uffe trivdes också fint och var ca 5 minuter efter.

 
Lova gjorde säsongsdebut i U1-klassen. Inga problem med denna kontroll   Ida var först i mål av D10-tjejerna. Den lilla knicken på upploppet sprättar hon lätt uppför
 
Iris kämpar med att springa ifrån Nora på upploppet, men Nora hade redan kommit ikapp med 6 minuter     Nora är nöjd och Iris funderar på dagens misstag. Nästa gång...
 
 Nya superdojor inhandlade av Roger - klart att Anders inte hade en chans ;-)    Uffe har startat säsongen ovanligt bra, inget undantag i Kjula
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: info@okhedstrommen.s...

Se all info