Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Tjejerna glimmrade i nya tröjor

03 OKT 2011 07:03
Klubbens stora årliga arrangemang, OL-rounden, avgjordes i Hardalen intill campingen i Riddarhyttan. Våra D10-tjejer tar nu för sig ordentligt och de återfanns högt upp i resultatlistan alla tre dagarna!
  • Skapad: 03 OKT 2011 07:03

Vi hade verkligen tur med vädret när den 6:e OL-rounden avgjordes i Hardalen, Riddarhyttan. John Vallin hade knåpat ihop riktigt utmanande banor och många trötta men nöjda orienterare sågs kämpa på spurten mot mål, triggade av speakerparet Linda och Hanna som flitigt delade ut spurtpriser. Bland kommentarerna hördes "va skönt att få avsluta höstsäsongen med en "riktig" orientering".. sådant värmer ett arrangörshjärta och plötsligt känns de många förberedande arbetstimmarna väl värda sitt pris.

Det blev också en spännande avslutande prisutdelning, när 3*500:- och 1000:- skulle lottas ut bland de deltagare som genomfört all tre diciplinerna, natt-lång-medel. De tre 500-lapparna fann snabbt sina lyckliga vinnare, men när tusenlappen skulle lottas ut blev det än mer spännande. Den först dragna löparen från Hagaby hade åkt hem och en ny lott fick dras. Nu var det en Köping-Kolsva löpares namn på lotten - som också åkt hem! Slutligen vid den 3:e dragningen, kunde Hallstahammars Ragnar Hasselkvist kliva fram och ta emot priset.

Målfållan

Som vi redan sett under den gågna säsongen, har våra D10-tjejer nu på allvar hittat tävlingsintresset. De tre tjejerna, Nora, Ida och Iris sporrar varandra och det är omöjligt att gissa utgången av den "interna kampen" innan start.

På fredagsnatten var det dock bara Iris och Ida som startade av de tre - båda på sin allra första natt orientering och iklädda splitter nya tävlingströjor. Självklart var det nervöst och pirrigt innan start, men när de väl kommit iväg ut på banan släppte det. Ida hade dock maximal otur, "någon" av den kvinnliga ungdomsledaren, hade slarvat med kopplingen av batteriet och Idas lampa slocknade redan vid 2:a kontrollen. Som tur var fanns där en närboende som var ute och tittade på löparna och som välvilligt lånade ut en ficklampa till Ida och Ida kunde därmed fortsätta och ta sig runt banan - starkt gjort Ida!
Iris blev 2:a slagen av med endast 31 sekunder av Salas duktiga Agnes Källström. Ida blev 4:a.

På lördagens långdistans var Ida riktigt taggad efter nattens lampfadäs. Hon gjorde som ett säkert lopp och spurtade in på en fin 3:e plats. Iris och Nora hade lite mer bekymmer och strulade till det för sig, de slutade 5:a repektive 11:a. Rens var riktigt löpsugen idag och sprang in på en 7:e plats i H12 klassen.

På söndagens medeldistans skulle det så bli kamp igen, både Iris och Nora var revansch sugna, men Ida ville naturligtvis inte ge upp utan kamp. Först ut av de tre var Nora, men det gick illa redan till första kontrollen. Nora missade att hon skulle ta av stigen från start nästan omedelbart och susade iväg alldeles för långt åt fel håll. När sedan inte 3:an heller gick felfritt, var topplacering idag inte längre inom räckhåll. Nora slutade på en 7:e plats. Ida hade en annan taktik idag - lugnt och säkert. Det funkade alldeles utmärkt, men kanske inledningen gick lite väl lugnt och Ida tappade lite tid på den första halvan av banan. Iris startade dock betydligt aggresivare och vid näst sista kontrollen hade hon hunnit upp Ida. Iris lopp tog henne till en klar seger, medan Ida tog hand om andraplatsen! Rens fick också till ett riktigt bra lopp och blev 6:a i H12 klassen.

Den 6:e OL-rounden är över och tävlingsledningen vill tacka alla som hjälpt till att genomföra detta arrangemang på ett fantastiskt sätt! Tack också alla orienterare som såg till att det blev en riktig orienteringsfest!

 

Hanna Linda speakers   Suratjejer spurtar
Våra superspeakrar Hanna och Linda skapade som vanligt en härlig stämning på arenan. Ungdomarna taggades på spurten och man kunde se såväl hjulningar som baklänges spurter..   Några "knoddar" från Surahammar fanns bland de som spurtade intensivt och med stil
Iris-mål     Ida-mål
Iris stämplar i mål efter en stark spurt..     ..men Ida var den som sprang snabbast idag..
Rens    Ragnar
..Hanna och Lindas uppmaningar fick även Rens att spurta rejält    ..medan en nöjd tävlingsledare, Ragnar, kopplar av med lite att äta
 Saskia Petra    Grillmästare
Markacheferna Saskia och Petra är klara - nu kan dom komma     William och Kees har ett hett uppdrag
 Nya tröjorna    Marka prisutdelning
 Ida, Iris och Nora spanar in prisbordet    Lottdragning pågår, alla blickar riktas mot lottdragaren..
 Unga OL-roundare    RH-1000
 Iris blev "OL-roundaren" i D10-klassen   ..och 1000-lappen gick till Hallstahammars Ragnar Hasselkvist
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info