Hoppa till sidans innehåll

Svårorienterat i Fagersta

07 MAJ 2012 16:24
Fagersta och Norberg arrangerade gemensamt Bergslagsträffen i söndags. Tävlingarna gick i underbar men svårorienterad terräng på kartan Brudslöjan strax öster om Västanfors. Att gå helt prickfritt i denna terräng är det inte många som klarar av - inte ens OKH-are! På bilden ovan går Uffe igenom kartan med Ida.
  • Skapad: 07 MAJ 2012 16:24

Regnet låg i luften och det var ganska långt att gå från parkering till TC, men väl på plats kunde man definitivt inte klaga på avstånden. Allt - start, mål, marka, resultat, prisutdelning, dusch - låg så nära att det var bara att vrida sig på ryggsäcksstolen för att nå de olika funktionerna! Även vädret repade sig och det blev en mysig tävling, med ett vackert beläget skogs-TC.

Trots att det missades en hel del fick klubben ändock en segrare - Tova Jonsson vann U2 klassen! Grattis Tova till årets andra seger!

Annars var det Roger, Iris och John av klubbens löpare, som höll bäst i kartan och kompassen och gjorde minst misstag. Roger blev 2:a, Iris 3:a och John 4:a i sina respektive klasser. Även Ragnar blev 4:a, men han missade för mycket för att vara riktigt nöjd med sin insats. 

Johanna var på visit från Holland och premiärlöpte som senior. Lite ringrost gjorde att det blev några onödiga missar alldeles på slutet i ett annars helt ok lopp. Ida hade också premiär i sin nya klass, D12, men Åke hade glömt berätta för henne om en snitsling som fanns på en svår sträcka, så Ida trasslade till det ordentligt när hon egentligen bara skulle följt snitslingen - sorry Ida, mitt fel...

Familjen Jonsson som var så framgångsrika i Hallstahammar för några veckor sedan, började visserligen lika bra idag med Tovas snabba lopp, men bror Rasmus var lite fööör snabb så han hoppade över en kontroll på slutet när han annars hade en säker andraplats på gångi H12. Mamma och pappa Jonsson hade betydligt större problem och fick njuta av den fina terrängen länge och väl.

Resultat >>

 

Tova   Iris-mormor
Tova studerar sina vinnande vägval   Från Holland kom Iris mormor för att se Iris göra ett fint lopp
Uffe-start   Klubbtält
Uffe klar för start... ser koncentrerad ut..   Klubbens nya vimpel syns riktigt bra på TC
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info