Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Sommartävlingarna är i full gång

14 JUL 2012 11:51
Sommaren innehåller en rad flerdagars tävlingar. Våra "mesta tävlare", dvs Uffe, John och Ragnar nöjer sig som vanligt inte med 5-dagars utan snurrar runt i sina OL-husvagnar och bilar runt om i Sverige.
  • Skapad: 14 JUL 2012 11:51

Den första av sommarens flerdagsarrangemang är Idreveckan, som börjar direkt efter midsommar. Johan och Uffe var de som "vågade" ut på Kart-Bosses svåra banor ("kölsvart mitt på dan" - myntades under arrangörens efterfest). John inledde suveränt och vann både Fjäll-OL och Fjäll-sprinten, men sedan blev han förkyld och måste avstå 3-dagars tävlingarna. Uffe visade strålande form och gjorde sin bästa Idrevecka någonsin. 4:a och 2:a på de inledande fjäll orienteringarna och sedan sammanlagd 3:a på 3-dagars.

Direkt efter Idre fortsatte fjällorienteradet i Sälen med 3 tävlingar. Uffe och Ragnar höll sig i topp medan Johan fick avstå för sin förkylning. Eskilstuna weekend och Gotlands 2- och 3-dagars tävlingar samt Hallands 3-dagars har alla fått besök av OL-sugna OKH-are och nu stundar höjdpunkten - 5-dagars i Halland. 13 OKH-are står på startlinjen där och Jonny Elofsson dubblerar tävlandet genom att även delta i mountain-bike OL de 5 dagarna.

TA Burusjön

Idres 3-dagars avslutades i en otroligt vacker natur invid Burusjön. OL-terrängen här är ren urskog utan stigar och banläggaren kan verkligen konsten att lägga "kölsvarta" banor mitt på dagen.

 

Svängis

En orginell och populär marka bjuder Idrefjällens OK (även kallad Klantklubben) på. Sven-Erik "Svängis" Westblad gräddar våfflor på öppen eld och det är en försvinnade åtgång. Han åker aldrig från tävlingen med smet kvar i sina hinkar. 

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: info@okhedstrommen.s...

Se all info