Hoppa till sidans innehåll

Soliga Påsktävlingar - 14 OKH-are i Hallsta

24 APR 2011 17:21
Hela påskhelgen arrangeras Västmanländska tävlingar. 14 vårystra OKH-are sprang den inledande tävlingen i Hallstahammar på långfredagen och de yngsta gladde mest!
Påskaftonens tävling i Sala bjöd på riktigt svår orientering på ännu en perfekt "Roger ritad" karta. Här var det bara de "gamla uvarna" som sprang och ingen klarade av den svåra terrängen. Det beslutades att vi nu skall införa bilder istället för kodsiffror på våra träningar.
Det blev dock lite skärpning i Västerås. Ragnar och Uffe segrade på påskdagen och Ragnar och John segrade på annandagen. Därmed kom det som vi känt på oss hela våren - segern för Uffe! - Grattis!
  • Skapad: 24 APR 2011 17:21

Det var länge sedan vi hade så många OKH-are på startlinjen som på långfredagens tävling i Hallstahammar. Men så var det också en fantastisk dag - strålande sol, varmt och gott och hela påskhelgen låg framför.

Ida och Nora var på riktigt spring-humör idag och eftersom Iris inte var med idag, skulle klubb-fighten i D10 stå mellan dessa två. Ida startade 4 minuter före Nora och kopplade snabbt greppet - med två kontroller kvar hade hon 2 minuter bättre tid än Nora, men sen strulade det lite på de många stigarna mot mål och Ida sprang åt fel håll. När hon kom i mål hade fortfarande inte Nora kommit. Nora hade haft en lite osäker inledning på banan men sedan gick det bättre. Två minuter efter Ida kom Nora vilt spurtande på upploppet och slog därmed Ida också med 2 minuter. Nora blev 2:a och Ida 3:a. Snyggt jobbat tjejer!

Syskonen Gabriel och Evelina Parkatti som börjat springa nu i vår och bara varit med på 4 träningar, gjorde sin allra första riktiga OL-tävling idag. Skuggade av undertecknad sprang de U1-klassen och det var ingen tvekam om att Gabriel och Evelina har de rätta tävlingsinstinkterna. Ingen paus på banan här inte - förutom när Evelinas sko fastnade i leran. Gabriel spurtade snabbast och de båda toga hand om de två första placeringarna. I samma klass sprang också Lova in på 5:e platsen.

 
Ragnar inledde påsktävlingarna lite trevande, missade lite i Hallsta och blev "bara" 3:a. Katastrof i Sala. Men sen lossnade det. Dubbla segrar i Västerås!   Lova har några år kvar till Ragnars kapacitet - men hon kan redan stämma av kodsiffrorna på kontrollerna så hon vet att hon kommit rätt :)
   
Gabriel och Evelina har just tagit sin allra första tävlingskontroll - någonsin!   2:a var lätt, bara att följa vägen, men sen bar det av in i skogen mot 3:e - Gabriel var tvärsäker på vilken stig som var den rätta.
     
På väg till 3:e hände det! SWOOFF !! Evelinas sko sög fast i leran och plötsligt var hon barfota ...   Här blev det lite klurigare, stig till höger eller vänster... Det blev att gina rakt igenom :)
     
Ida gjorde ett kanonlopp även om hon kostade på sig lite strul alldeles på slutet.   Här stämplar Ida ut och kan konstatera att allt är i sin ordning, hon tagit rätt kontroller
     
Ca 2 minuter efter kommer också Nora vilt spurtande på upploppet. Noras fina lopp räckte till en 2:a plats i tävlingen.   Mycket trevlig läsning på resultatplanket 
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info