Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Snön har kommit = labyrintpremiär!

23 JAN 2014 11:50
För en orienterare är väl barmark året om ett ideal, men nu bor vi ju inte i en sådan klimatzon så vi får finna oss i den bistra verkligheten.
  • Skapad: 23 JAN 2014 11:50

Istället får vi försöka dra nytta av den där kalla vita snön när den nu ändå faller ner över oss. Denna vinter har det dock än så länge varit svårt att utnyttja den då det inte varit så många flingor som fallit ner. Men nu har det äntligen blivit så pass mycket snö att jag kunde skotta vinterns labyrint på gräsmattan utanför Kompasshuset. 

Det blev alltså premiär i labyrintorientering på onsdagskvällen och trots det lilla området vi är begränsade till skapade det en hel del huvudbry. Vi hann inte med så många banor denna premiärkväll, då den större delen ägnades och att försöka förstå höjdkurvor med hjälp av frigolitskivor. Den hemmagjorda frigolitsågen gick het och det skapades inte bara höjdformationer, grafittiliknande texter var också populärt....

På det efterföljande löppasset blev det en rejäl hårdkörning, fältet sprack tidigt upp och därmed blev det inte ens trångt på den smalt tilltrampade stigen upp till gamla vattentornet. "Fältet" - dvs Iris och jag, hade inga som helst problem att samsas om utrymmet.... Det finns plats för flera nästa onsdag!

Iris NoraH

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info