Hoppa till sidans innehåll

Snabba unga OKH-are på VPT 2 i Köping

08 MAJ 2010 14:26
I torsdags var det dags för den 2:a deltävlingen i Västmanland Park Tour (VPT). Nu börjar våra barn riktigt komma igång och slåss allt högre upp i resultatlistorna.
  • Skapad: 08 MAJ 2010 14:26

Köping bjöd på snabba banor denna lite kyliga vårkväll och det såg ut att passa våra barn alldeles utmärkt. Sanne visade prov på sin orienteringsskicklighet och missade ingenting och det syntes i resultatlistan också. En fin 7:e plats i D14 klassen, bara 2.42 efter segraren - härligt!!

Rens och Stan fajtas mot varandra i H12 klassen och Stan hade kopplat greppet i början av banan. Stan var till och med snabbast av alla H12-or till första kontrollen och när det bara var 3 kontroller kvara av banans 13 hade han nästan en minuts försprång till Rens. Tyvärr blev det lite tveksamheter på 3:e och näst sista kontrollerna och Stan fick se sig slagen av Rens med knappa minuten. Rens slutade 6:a och Stan 14:e, 3 resp 3.59 efter segraren.

I Inskolningsklassen hade vi hela 5 löpare idag och alla var på ett strålande spring-humör. Nora och Iris har ju sprungit ett år redan och de klarade banan i stort sett själva. Ida har ju redan sprungit en VPT tävling och Axel och Moa gjorde nu tävlingsdebut båda två. Att det är tävlingssugna barn det här kunde vi se i resultatlistan där Moa var allra snabbast av de 5. Det smakar mer !

VPT är mycket populärt bland de Västmanländska unga orienterarna. En snabb intensiv tävlingsform i trygg närmiljö. Det kryllar av unga orienterande vid starten.
Stilstudier på Iris, Stan, Axel och Rens
Kameran följde Nora lite extra idag
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info