Hoppa till sidans innehåll

Säsongsstart - våren är äntligen här!

30 MAR 2013 21:05
Det var ett snöigt men soligt Kjula som välkomnade orienteringssugna orienterare på långfredagen - 4 av dessa var från klubben, Iris, Uffe, Ragnar och Karl-Axel.
John som också tävlar flitigt ville ha barmark och tog sig till sydligare breddgrader för att snöra på sig orienteringsskorna.
  • Skapad: 30 MAR 2013 21:05

Vi har haft en lång vinter bakom oss och än ligger snön vit på marken. Tävlingar har blivit inställda och orienterarna otåliga. Räddningen kom på långfredagen när Kjula valde att trots snömängden köra sina tävlingar. 4 Hedströmmenlöpare fanns med i startlistan och startade på Kjulas tävling. 

Först ut och först i mål av klubbens löpare var Iris. Iris som springer andra året i D12 har varit sugen på att tävla sedan hon sprang sin sista tävling förra säsongen. Iris har varit med flitigt på höstens och vinterns träningar och det var äntligen dags att visa hur mycket av OL-tekniken som fanns kvar från förra året. Efter dryga 20 minuter var Iris i mål och hade fått till ett nästintill perfekt lopp vilket resulterade i en tredjeplats - endast 20 sekunder efter segrarinnan i klassen - vilken säsongspremiär av Iris! 

Ragnar och Uffe som alltid är med på alla tävlingar startade med bara 2 minuters mellanrum och var nästan samtidigt i mål. Ragnar ledde länge men fick till slut se sig slagen men slutade på en fin andraplats - fin premiär även av honom. Uffe som är den i klubben som tävlar mest och som redan gjort sin säsongsstart har visat stark form på slutet och fick till ett klart godkänt lopp och han slutade på en fin elfteplats - ovanför mittstrecket! 

Även Karl-Axel var på plats men hade svårt att hitta OL-tekniken och gjorde några misstag som ledde till en plats lite längre ner i resultatlistan men redan nästa lopp tror jag Karl-Axel kommer att ha hittat flytet och att tekniken kommer att stämma bättre. Alla är vi lite ringrostiga i början av säsongen.

John som hade tagit sig ner till västkusten för att tävla och även få barmark gjorde ett bra lopp som tog honom till en andraplats - snyggt jobbat!

Nu är vi äntligen igång och jag hoppas att den här starten bara är en början på en fin säsong för klubbens medlemmar! 

Resultat med sträcktider här >>

 

IMG_1176   IMG_1174
En ny säsong har börjat. Nu samlas vi under klubbvimpeln till tävling igen!    Uffe är redo och full av energi
IMG_1178   IMG_1173
liksom Ragnar...   ...och Iris
 Vår eller vinter    KAX
På väg till start finns anledning att fundera - är det vår eller vinter?   ..även Karl-Axel är vårsprittig på väg till start
 Iris start    Iris mål
..starten har gått och Iris är på språng mot årets första kontroll   ..efter dryga 21 minuter var hon redan på spurten mot mål
Iris pris   Iris vimpel
Iris fina lopp och 3:e plats, belönades med lite skrivbordsaccessoarer   En lyckad premiär!


Skribent: Johanna Mikkelä

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info