Hoppa till sidans innehåll

Rasmus överlägsen i Avesta

30 APR 2012 09:15
Rasmus Jonsson tog en överlägsen seger i Avesta på lördagen. Med 5 minuter krossade han allt motstånd i U2-klassen!
  • Skapad: 30 APR 2012 09:15

Det var Rasmus första tävling som han sprang alldeles ensam och han tvekade inte det minsta utan forcerade runt sin bana på dagens överlägset bästa tid. Segermarginalen blev hela 5.20! Syster Tova sprang in på en 7:e plats i samma klass.

Ragnar var som vanligt i topp. Idag blev han 2:a efter att ha lagt 3 minuter på den "lättaste" kontrollen. Den "flygande Holländaren" Johanna Mikkelä, var dagen till ära på visit i Sverige och sprang efter mycket övertalning ÖM7 banan, vilket visade sig vara samma bana som Ragnar hade i H70-klassen. När vi jämför de bådas sträcktider, visar det sig att Johanna inledde snabbast till 1:a kontrollen, men sen var krafterna slut... Efter Ragnars 3 minuters bom, hade Johanna åter kopplat greppet och ledde över Ragnar med 50 sekunder. Ragnar har dock tränat något mer i vinter än Johanna så han hade inga bekymmer med att knapra in dessa sekunder och därtill till slut distansera en trött Johanna med 22 sekunder.

Johanna behövde dock inte deppa så länge för plötsligt blev det en extra priscermoni och Johanna fick kliva fram och mottaga ett stipendium från Mari Levis minnesfond för sina fina ledarinsatser. Priset delas ut av Västmanlands Skogsflickor och Skogskarlar.

Det blev ingen "intern tjejkamp" i D12 denna dag, då Iris var den enda D12 från klubben. Det var en tuff D12 klass idag, hela 27 starka motståndare att fajtas mot. Iris gjorde ett säkert och fint lopp och sprang in på en finfin 10:e plats.

Uffe var också med.

Petra   Iris spurt
Mamma Petra är svårfångad på bild, men
ibland hinner hon inte gömma sig för
fotografen...
  Iris gav allt på spurten
Åke Ragnar   Iris Rens hungriga
I det vanliga eftersnacket konstateras att OM...   Iris och Rens fyller välförtjänt på energin igen.. 
Lena Johanna   Supportrar

Svenska orienteringsförbundets ordförande,
Lena Larsson, delade ut stipendium till Johanna
Mikkelä för hennes fina ledarinsatser. 

  Petra och Maggan, två trogna OKH supportrar njöt av det fina vädret 
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info