Hoppa till sidans innehåll

Ragnar gjorde det äntligen! John 2:a, bara ett upplopp efter

30 JUL 2010 10:48
Äntligen lyckades han - Ragnar gjorde det vi alla hoppats - han höll ihop sitt lopp på den avslutande etappen och tog hem en efterlängtat seger! John lyckades nästan ta in de 3,5 min som han var efter, men fick vara nöjd med en fin 2:a plats.
  • Skapad: 30 JUL 2010 10:48

Så har han då äntligen lyckats efter så många år. Många gånger har han funnits bland de allra främsta på 5-dagars men aldrig varit längst upp på prispallen när de 5 dagarna varit till ända. I Mohed, Hälsingland 2006, var vi alla övertygade om att det skulle hända. Ragnar gick ut på den sista etappen med en ledning på över 12 minuter, han skulle leka hem den segern. Men orientering är orientering, Ragnar läste fel på en kontrollsiffra och tappade hela försprånget.
Men NU - Örebro 2010 - nu darrade han inte det minsta på manchetten den sista etappen. Han hade skaffat sig ett betryggande försprång på över 7 minuter och denna gång skulle ha dubbelkolla kodsiffrorna. Allt gick perfekt och trots att han sprang ensam i täten och lite på säkerhet utökade han försprånget med en halv minut och hade dessutom näst bästa tid på etappen.

Vi är många i klubben som idag ställer sig upp, tar av hatten och bugar för dig Ragnar - den segern unnar vi dig verkligen!

John, som inledde O-ringen så galant och hade en ledningen på 4 minuter redan efter 3 etapper, strulade till det på den 4:e etappen och gick ut denna sista dag som 2:a, 3.33 efter ledaren.
Denna sista etapp var han åter in i "normala gängor" - gick som en klocka hela tiden och hade banan varit 500 meter längre, hade det säkert blivit en spurtstrid - där John säkert inte gett sig.
Nu var det inte så. Trots ett kanonlopp räckte det inte riktigt, mer än 3 minuter knaprade han in, men när John kom in på upploppet sprang hans konkurrent just över mållinjen... 24 sekunder blev till marginalen med vilken John förpassades till silverplatsen. 
Med tanke på den hjärtoperation John gått igenom, känns det fantastiskt kul att se honom tillbaka "i gammalt gott slag" igen! Grattis John till ett fantastiskt 5-dagars!

För övriga löpare i klubben blev det också en fin avslutning. Ingen löpare förlorade någon placering den sista etappen utan antingen behöll man sin slutplacering eller knaprade in några stycken. Ett extra plus för Mats som åter igen gjorde ett riktigt fint lopp.

Som avslutning måste jag berätta en liten detalj från mitt samtal med Ragnar just som han var på väg tillbaka till TC från duschen. Det var en mycket lycklig Ragnar som snabbt konstaterade att "nästa år ska jag vinna igen - det är inte såå många bra som blir nya 70-åringar då!"...  Och visst vore det extra kul - nästa år är O-ringen nämligen tillbaka på Mohed i Hälsingland, där Ragnar så försmädligt tappade sin "givna seger"2006 ....

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: info@okhedstrommen.s...

Se all info