Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Premiär på "Byslingan" - men vi saknar DIG!

07 NOV 2013 00:10
På onsdagskvällen var det premiär för vinterträningen på "Byslingan". Efter" OL-kick-off" träningen var det några få (vi kan bli flera, mååånga flera), som premiär löpte Uffes "Byslinga".
  • Skapad: 07 NOV 2013 00:10

Rens, Iris, Roger och undertecknad var de som skrev in sig i historiaboken som premiärlöpare på "Byslingan". Det var inte bara Byslingan som premiärlöptes, utan därmed var det också premiär för vintersäsongens löpträning.

Iris tog tag i taktpinnen från början och inte förrän i backen upp mot gamla vattentornet förbarmade hon sig och lät oss andra få några välbehövliga 100 meter med överlevnads nödvändig gång...

Det blev (som tur var för mig) ytterligare några välbehövliga gångavsnitt innan slingan var fullbordad. Iris nådde trappan på Kompasshuset först av oss alla och kan numera också kalla sig Byslingans premiärlöpskung! (...drottning?).
Som syns av bilden ovan sprang vi som snabbast på 3.31/km - det var dock bara under ca 100 m i utförsbacke när Iris och jag skulle skoja med Roger som blivit på efterkälken och var på väg ikapp oss... Roger är dock garvad och förstod vad vi höll på med =)

Nästa vecka hoppas vi på fler deltagare. Med flera deltagare kan vi bilda flera grupper och anpassa farten (och längden - det går att gina) för alla. Vi kanske kan få en grupp som promenerar en del av slingan (eller hela)...?

Du behöver alltså inte vara orienterare för att vara med. Du behöver dock en liten pannlampa på den sträcka som går upp till gamla vattentornet via nya vattentornet ner till Masbo (även strandpromenaden kräver "egen belysning"). Lägg till joggingdojor och löp-/gång vänlig klädsel - sen är'e bara att flyta med!

Efter slingan finns möjlighet till dusch i vår klubblokal Kompasshuset, lite fika och småmysigt ljugande över fikabordet =).

Häng med oss redan nu, så kan du med gott samvete njuta av den kommande julens läckerheter !!!

Om du vill lära dig orienteringsteknikens grunder kan du komma redan kl 17 till vår "OL-kick-off" träning. Byslingan kör vi efter kl 18 (start ca 18.00-18.15)

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info