Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Premiären avklarad - på flera sätt

07 MAJ 2014 10:54
På tisdagskvällen var det inte bara premiär på årets Västmanland Park Tour (VPT), utan också tävlingspremiär för våra unga OKH-are som börjat nu i vinter.
  • Skapad: 07 MAJ 2014 10:54

Vandrarringen är en pålitlig arrangör och hade som sig bör ordnat en värdig premiär för årets VPT - fin och kompakt tävlingsarena och perfekta och utslagsgivande banor och naturligtvis en suverän marka. Vädret kunde varit bättre, det var lite småruggigt men vi slapp regnet som inte började på riktigt förrän tävlingen var avklarad.

För 4 av våra barn var det första gången de var med på en tävling och det var mycket nytt att ta till sig - tävlingsarena, startproceduren, tävling med en massa andra löpare omkring som skulle ha samma eller inte samma kontroller. Men de klarade av detta galant. Kalle, Emma och Loa sprang Inskolningsbanan och uppföljarna Robert och Åke fick ligga i ordentligt för att hänga med när de satt upp farten. Anders och Paula vågade sig på att springa själva i tävlingsklasserna H12 respektive D14. Anders klarade till och med av att bomma en kontroll med så där en 6 minuter ändå reda upp det hela, medan Paula glömde bort att kolla kodsiffrorna och stämplade därmed på några kontroller som inte tillhörde hennes bana... nyttiga erfarenheter som bygger kunskap inför nästa veckas VPT.

Iris gjorde ett jättefint lopp ända till den näst sista kontrollen där hon strulade till det lite och förlorade nästan 2 av de 3 minutrarna hon blev efter idag. En finfin sjätteplats blev det dock. Rens gjorde ett felfritt lopp, men vinterträningen kunde ha skötts lite bättre - det kände han i benen idag. Det återstår ju 4 deltävlingar att komma ikapp med träningen på ;-)

Nästa vecka fortsätter touren i Surahammar

Resultat hittar du här >>

Poängställning i touren hittar du här >>

 

Rens-Iris-Paula

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info