Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Pepparkaks-OL eller Stjärn-OL?

11 DEC 2015 00:17
Pepparkaks-OL skulle avsluta säsongens ungdomsträningar, men blev det så? Var det kanske Stjärn-OL?
  • Skapad: 11 DEC 2015 00:17

Vi närmar oss jul, en tid när många ägnar sig åt att baka pepparkakor och kanske till och med pepparkakshus. För orienterare är det dock kanske mer naturligt att "baka" en karta? 

Det var i alla fall vad avslutnigskvällen började med. Med hjälp av pepparkakshus-tillbehör byggde vi först upp "naturen" och sedan ritade vi motsvarande karta.

Det var dock inte alla tillbehör som var "självklara" terrängföremål... vad föreställde t.e.x. m&m konfekten? Andra tillbehör var mer självklara och fick flera användningsområden.. ex. lakritsremmar, blev både vägar och stigar. Kalle lyckades till och med få till ett grönrandigt område på kartan genom att skapa ett antal vindfällen av pepparkaksgranar. Kreativiteten var stor och naturligtvis "försvann" en del byggmaterial under tiden.

Efter lite provsmakning på "landskapen" var det dags för Pepparkaks-OL. När kartorna visade sig innehålla bara en kontroll snappade Samuel snabbt: "Stjärn-OL" utbrast han. Och visst var det stjärn-OL - också - men inte på det sätt Samuel hade förväntat sig. Övningen gick ut på att träna upp minnet och ha lite tur också. När man kom till sin kontroll fanns en påse med numrerade pepparkaks-stjärnor. Om det numret återfannns på den egna "bingo-brickan" som låg i klubbhuset var det bara att ta med den och markera sin bricka. Om numret inte fanns med fick man ta en ny karta och hoppas på bättre tur. 29 olika kontroller fanns att välja bland... någon borde ju vara rätt...

Detta var säsongens sista träning. Håll utkik på hemsidan om eventuella "julaktiviteter" och när vi startar igen efter lovet!

Karta-2

Karta-1

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info