Hoppa till sidans innehåll

Norbergs starka avslutare avgjorde lådkavlen

31 MAJ 2010 23:19
Norberg tog dubbelseger när den ärofyllda årliga "Lådkavlen" avgjordes i skogarna runt Borntorpet. Våra egna lag räckte inte riktigt till i år trots starka insatser från flera håll. Nästa år kan undertecknad säkert vara med igen.. då blir det annat ..
  • Skapad: 31 MAJ 2010 23:19

De tre Hedströmmarna som startade gjorde sig ingen brådska när startskottet gick utan kollade lite extra på den långa sträckan till första kontrollen. Inte verkade det ha påverkat negativt i alla fall, då Ragnar som lämnade startområdet allra sist, slutligen fajtades med Fagerstas Johan Hage om sträcksegern på den första sträckan. Det var Fagersta även på 3e plats efter den första sträckan genom Carl-Erik Berglöv.

På den andra sträckan ryckte Surahammars Tatsuro Kobayashi åt sig en rejäl ledning, han växlade nästan 7 minuter före ett gäng på 4 lag, 3 NOK lag och ytterligare ett Suralag. Bästa Hedströmslag, med Sylvia, växlade på en 6e plats.

På sträcka 3 var det dags för våra yngsta att ta över. För Hedströmmen sprang Stan och Iris. Det var Iris andra tävling som hon klarade av på alldeles egen hand. Starkt Iris! Stan sprang riktigt fort idag, han fick ta över efter Sylvia och sprang upp laget 3 placeringar vilket innebar att Johanna kunde gå ut som 3e lag på den sista sträckan. Surahammar höll sin 7 minuters ledning och på andra plats växlade Norbergs lag 3.

Norbergs snabblöpare på sista sträckan gav inte de andra klubbarna någon chans utan kunde lätt ordna en dubbelseger. Däreter följde 4 Surahammars lag. Bästa Hedströmslag slutade på 9:e plats.

Tyvärr hade undertecknat strulat till det med växlingsstämpeln och glömt programmera om den som "mål"-kontroll. Detta innebar slutligen att jag manuellt fick lägga in mål- och startider för alla löpare och resultatet kunde tvärr inte redovisas på tävlingsdagen.

Nu har jag dock fått fram tiderna. Om det skulle vara nåt fel får ni gärna maila mig om problemet så ska jag omedelbart lämna det utan åtgärd..

 

Resultat efter sträcka 1 >>

Resultat efter sträcka 2 >>

Resultat efter sträcka 3 >>

Resultat efter sträcka 4 >>

Winsplits

 

De 3 Hedströmmarna (Anders, Hasse och Ragnar) tog det lugnt vid starten och kollade noga alternativen till första kontrollen Fagerstas Johan Hage stämplar först i mål vid den första växeln. Ragnar följer tätt bakom.
 

 

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info