Hoppa till sidans innehåll

Nora tog revansch i den interna VPT-fajten

21 MAJ 2012 10:56
Nora blev bästa OKH-tjej när Arboga OK arrangerade den andra deltävlingen av VPT. Genom sitt fina lopp, blev hon 4:a i klassen och delar nu den sammanlagda 5:e platsen med Iris.
  • Skapad: 21 MAJ 2012 10:56

Efter en hel del regnskurar - t.o.m. på vägen till tävlingen, försvann molnen och tävlingen kunde genomföras i härlig kvällsol. Visserligen blev det lite halt i gräset, inte minst i backen ner från sista kontrollen till mål, men det hindrade inte våra barn att göra jättefina lopp.

Rens var riktigt inspirerad idag och genomförde loppet nästan perfekt, endast en minuts miss på banans 7:e kontroll gav honom till slut en 7:e plats i resultatlistan. Stan hade lite mer bekymmer med den mycket trixiga banan och strulade till det på 3 kontroller men blev till slut ändå 11:a.

Först ut av tjejerna var Nora, med Iris startande 4 minuter efter. Trots "pressen" höll Nora undan och presterade ett riktigt bra lopp. På väg till näst sista kontrollen hade Nora en säker 2:a placering på gång, men den näst sista kontrollen orsakade lite förvirring och 1 minuts osäkerhet gjorde att Nora till slut placerade sig som 4:a.
Iris jagade för hårt redan från början och missade 1:a kontrollen med en dryg minut. När det sedan också blev drygt 2 minuters miss på den 5:e, hjälpte det inte att hon tog de avslutande 9 kontrollerna perfekt. Tiden räckte ändock till en 6:e plats.
Ida hade ett riktigt fint lopp på gång efter att liksom Iris strulat lite med 1:a kontrollen. Tyvärr läste hon fel kodsiffra på 8:e kontrollen och sprang förbi sin kontroll gång på gång. Hela 5 minuter försvann innan hon insåg sitt misstag. Lite okoncentrerad efter detta lade hon ytterligare 2 minuter på nästa kontroll innan skärpan åter infann sig.

Resultat >>

Sammanlagda resultat VPT 2012 >>

 

Stan-Ida-1   Stan-Ida-2
Som vi konstaterat många gånger vill Stan gärna vara med på bild. Ida och Stan startade samma minut.   Inte ens i startögonblicket öppnar Stan ögonen. Kanske därför det tog så lång tid till första kontrollen? Ida är dock fullt koncentrerad.
Iris-start   Rens
Iris ser ut att vara avslappnad strax innan start   Rens gjorde ett riktigt fint lopp. Redan från start var det högväxel som gällde.
Ida
  Nora-mål
Ida var nöjd trots fadäsen med kodsiffran. Nästa gång gör hon inte om det misstaget i alla fall.    Nora spurtar in till målstämplingen. Den branta och hala backen orsakade en hel del "märkliga" målgångar.
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info