Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Många ville finslipa 5-dagars formen på Rogers krävande sommarträningar

15 JUL 2015 23:53
Efter ett uppehåll förra året, bjöd Roger åter igen in till utmanande träningsbanor för finslipning av OL-tekniken inför O-ringens 5-dagars. I år blev det över 130 starter på de två passen (att jämföra med ca 70 starter 2014).
  • Skapad: 15 JUL 2015 23:53

Trots årets "typiska" svenska sommarväder, lyckades Roger pricka in en solig och lagom "löpvarm" dag när han arrangerade sina populära Sommarträningar.

Tekniskt utmanande banor är ett signum för Rogers Sommarträningar och det lockade deltagare inte bara från vårt eget distrikt utan i år kom också deltagare från de kringliggande distrikten, Dalarna, Uppland, Södermanland och Örebro län.

Jobbigt, jobbigt - men härlig orientering  var "standard kommentaren" från löparna efter att de genomfört svår orientering i terrängen kring Lerkulan med knähög ljung och blåbärsris blandad med partier av inlandsisens rikliga lämningar av stenblock och partier med vitmossbeklädda berghällar.

Efter förmiddagens tuffa pass var det många deltagare som valde att vila och ladda upp med lunch utanför Kompasshuset där två grillar stod till förfogande (för att hålla värmen inför eftermiddagspasset).

Eftermiddagspasset var förlagd till terrängen kring sjön Dramboln, en alldeles nyritad kartdel som Roger just ritat och adderat till Skärsjökartan. Inga "seriösa" träningar eller tävlingar har förekommit här sedan klubbens "första gröna karta" var aktuell på 60-70 talet.
De OL-tekniska svårigheterna var på samma tuffa nivå som på förmiddagspasset och detta i kombination med att undervegetationen var betydligt "gästvänligare", gjorde att deltagarna kunde åka hem med idel glada och nöjda känslor i kroppen! (fast kanske inte alla...)

Tänk vilken förmån vi har av att ha och tänk hur många klubbar som önskade att de hade en ROGER i klubben!

RESULTAT förmiddag >>

RESULTAT eftermiddag >>

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info