Hoppa till sidans innehåll

Kylig med härlig start på VPT-2011!

04 MAJ 2011 11:08
Årets VPT (Västmanland Park Tour) startade i Västerås med Vandrarringen som arrangör. Den fina försommarvärmen som vi haft ett par veckor försvann typiskt just till denna dag och det var en riktigt kylig kväll. Men det hindrade inte att ett 180-tal Västmanländska barn- och ungdomar gjorde upp om de första poängen i Touren. Glädjande nog fick vi med oss hela 10 unga OKH-are ner till Västerås, endast Ida som var magsjuk tvingades stå över idag. Och vilka resultat sen - Iris och Nora toppade D10!
  • Skapad: 04 MAJ 2011 11:08

Det var en underbart härlig känsla att se det unga pigga OKH-gänget innan loppet. Mycket pirr i små magar och massor av frågor och ett TC som kryllade av OL-ungdomar. Det var en riktigt härlig stämning.

Alma var först ut av alla OKH-are, och med Roger som uppföljare, tog det inte lång tid innan hon spurtade i mål. För oss ledare innebar det ett antal varav på Inskolningsbanan, vi hann knappt i mål med den ena innan det var dags för nästa. Men det var bara roligt.  Undertecknad stod på tur att följa Gabriel på hans VPT-premiär. Den killen är vass! Här gällde det att ligga på för att hänga med, på dryga 8 minuter var den banan avklarad!

Sedan var det Rogers tur med Emilia och Anders följde Wilma medan jag tog hand om Lova och slutligen ett varv med Evelina. Det var fantastiskt att se hur mycket barnen redan lärt sig - nästan ofattbart. Hanteringen med att vrida kartan rätt, funkade nästan klockrent. Detta bådar gott för framtiden. Kanske kan flera av dessa springa själva innan årets Tour är slut.

Under tiden som vi ledare var sysselsatta med de nya barnen, sprang våra lite mer vana barn sina egna tävlingsklasser. Iris och Nora överraskade rejält och hade en stenhård fajt om segern i D10-klassen. Iris drog det längsta stråt den här gången men det var inte många sekunders marginal. D10-klassen kommer att bli riktigt spännande för vår del, när också Ida tillfrisknat och kanske några av våra nybörjare också börjar springa själva.

Rens gjorde också ett jättefint lopp och placerade sig på en 6:e plats i premiären, medan Stan hade lite för mycket bekymmer på banans inledning och avslutning.

Läs också om årets VPT på vår ungdomssida >> 

Vandrarringen genomförde ett proffsigt och lyckat premiär arrangemang på årets VPT och resultaten presenterades på nätet redan någon timme efter tävlings slut, precis som det ska va på VPT!

 

Här kan ni hitta resultat >> och sträcktider >> 

Gabriel-CIMG1795   Gabriel2-CIMG1798
Gabriel har redan vridit in kartan rätt. Strax dags för start   Rätt kodsiffra, nu är det bara att stämpla och sedan dra till nästa.
Lova-CIMG1800   Lova-CIMG1801
Lova kollar vilken kodsiffra hon ska ha, var det 33?   Nu är det bara 2 kontroller kvar, raskt vidare så Noah inte hinner ikapp..
Evelina-CIMG1803   Iris-CIMG1792
Evelina hade inte heller några bekymmer med att ta sig runt sin bana. Lite drygt 9 minuter behövde hon.   Dagens D10-segrarinna, Iris, var lite nervös inför starten som hon idag fick klara alldeles själv
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info