Hoppa till sidans innehåll

Kanonstart för våra ungdomar på VPT!

06 MAJ 2015 10:17
Vår egen klubb stog som arrangör av den första deltävlingen i årets VPT.
Våra ungdomar som tränat flitigt den gågna vinter fick nu chansen att prova på tävling på egen hand. Det blev en kanonstart!
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2015 11:41

Tävlingsarenan var förlagd utanför sporthallen vid Klockarbergsskolan. Visserligen befinner sig flera av barnen i skolan varje dag, men det är en sak att känna till skolans lokaler och skolgård och en helt annan att springa orientering på trixiga banor i närområdet.

Alla våra barn och ungdomar fanns på plats - och lite till!

Lite till? Ja Rens dök åter igen upp och hade med sig två besökande Holländska ungdomar som provade på orientering för första gången. Dessutom hade Nora H "värvat" en ny tjejkompis - Ida Wilhemsson. Efetr att ha sprungit sin bana, tog Nora med henne på "ProvaPå-banan". Utfallet blev att Ida nu är anmäld även nästa VPT - skoj!

Resultatmässigt då? Jo, alla gjorde riktigt bra ifrån sig utgående från sina förutsättningar.

De "etablerade tjejerna" i D14, jag räknar nu även Paula till dem även om hon inte tävlat lika länge som Iris och Nora R, visade att de vill gärna vara med oss slåss om de slutliga topplaceringarna. Inte otippat delade Iris första platsen med Västmanlands bästa D14, Agnes Källström från Sala.
Paula var bara dryga 4 minuter efter och tittar man på sträcktiderna har hon bommat ca 3,5 min. Nora hade en topp 5 placering på gång, men glömde stämpla på sista kontrollen, så med lite med skärpa från Paula och Nora så får Iris allt se upp!

I D12 var det säsongsdebut för Nora H, lite ringrostig kanske men helt klart visar även hon att hon har kapacitet till att finnas med högt upp i listan. En rejäl bom på mer än 8 minuter gjorde att hon dalade lite i resultatlistan.

Så Emma. Vilken tjej! Alltid fullt engagerad på träningarna - och nu ger det resultat. En finfin 4:e plats, bara 2.28 efter segraren i premiären. Emma tappade ca 1,5 minut på första kontrollen och 1 minut på den 4:e... en dag med rent lopp så...

Våra killar då? Bröderna Kalle och Anders började tävla så smått på förra årets VPT och även för dessa killar börjar träningarna ge resultat. Den ivrige Kalle satt högsta fart och slutade på en fantastisk fin 7:e plats. Anders jobbar mer lugnt och metodiskt men hade lite bekymmer med några kontroller så här på årets första tävling. Bekymmer med några kontroller hade också Malte som sprang sin allra första riktiga tävling någonsin. Men trots detta redde han upp situationen och såg välförtjänt glad ut när han spurtade in i mål som förste Hedströmmare för dagen. 

Med denna start för våra barn och ungdomar får vi nog en spännande "tour" i år!

 

Här hittar du resultat och sträcktider från tävlingen >>

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info