Hoppa till sidans innehåll

John och Ragnar avslutade veteran-VM med 5:e och 6:e plats

03 AUG 2015 00:48
2015 års veteran-VM i Göteborg avslutades med klassisk långdistans i skogarna kring Delsjön. John och Ragnar lyckades inte blanda sig in i medaljstriden men höll klubbens färger högt genom att bli 5:a och 6:a.
  • Skapad: 03 AUG 2015 00:48

Veteranernas långdistans genomförs genom att man först springer två kvaltävlingar. De sammanlagt bästa på dessa kval får sedan springa A-final och kämpa om VeteranVM-titlen. De som inte lyckas ta sig till A-final får springa B-, C-, D-finaler.

Efter Johns och Ragnars topplaceringar på 5-dagars var förväntningarna naturligtvis stora, medan Uffe inte alls övertygade där. Dock vet vi att Uffe har kapacitet för att lätt kvala in till A-final i alla fall.
John och Ragnar övertygade med topplaceringar i de två kvaltävlingarna och det luktade medalj inför finalen. Uffe däremot hade det tungt och hamnade strax utanför de 80 som fick springa A-finalen. 

När man i efterhand studerar sträcktiderna ser man att till och med veteraner verkar få någon sorts "mästerskaps-hispig-nervositet". Det missades en hel del..... även av de löpare som slutade med topplaceringar. John och Ragnar tillhörde inte undantagen - de missade också flera minuter, men deras form och kapacitet är ändå så hög att de slutade 5:a resp. 6:a.

Inte heller Uffe lyckades springa felfritt i B-finalen men ett i övrigt stabilt lopp, placerade honom på plats 9.

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info