Hoppa till sidans innehåll

Iris segrade på Oktober-racet i Enköping

22 OKT 2012 00:11
Iris är i storform och sprang även i år hem segern i Enköpings Oktober-race.
Förra året vann hon överlägset D10 klassen. I år var hon inte lika överlägsen i D12-klassen, men kunde ändå vinna betryggande.
  • Skapad: 22 OKT 2012 00:11

Enköping hade ordnat det fint med en regntålig tävlingsarena för både parkering och målområde trots att markerna nu är grymt regnsjuka. OKH hade en liten (men naggande god) trupp på plats, Ragnar, Karl-Axel, Iris och undertecknad. Våra två andra "tävlingsnarkomaner", Uffe och John, hade valt att åka över till Gotland och springa "Helg utan Älg" tävlingarna. Det gjorde de dessutom med den äran. Uffe imponerade stort och blev 3:a båda dagarna, men så är han ju också klubbens Gotlandsspecialist.

I Enköping syntes inte heller några älgar till och även här bjöds på en speciell terräng - riktig kulturmark med mycket inägor och små skogsholmar. Ragnar "drog spiken" och fick finna sig i att vara den förste som trampade ner gräset. En liten bom på 1,5 minut gjorde att han slutligen fick släppa 3 konkurrenter före sig i resultatlistan. Även Karl-Axel gjorde ett fint lopp och slutade på en fin 3:e plats.

Men klubbens stjärna för dagen var ändå Iris van Loenhout. Förra året avslutade hon säsongen på Oktober-racet med en seger på 7 minuter i D10-klassen. Nu har hon ju gått upp en klass och det är betydligt tuffare konkurrens med de ett år äldre tjejerna i klassen. Oktober-racet verkar dock passa Iris fint och idag gjorde hon inga misstag. Eftersom hon startade tidigt i klassen blev det en lång väntan innan alla komit i mål och det stog klart att hon segrat med 1,5 minuts marginal! Jättehärligt! GRATTIS Iris!

Iris-resultat

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info