Hoppa till sidans innehåll

Iris säkrare efter Golden Weekend. Karl-Axel segrade på söndagen!

18 AUG 2012 18:57
I perfekt OL-väder och fantastiskt fina marker startade Golden Weekend på lördagen. Iris fanns på plats och kunde efter ett fint lopp känna sig mycket säkrare framöver - se bild ovan.
  • Skapad: 18 AUG 2012 18:57

Golden Weekend är ett samarrangemang mellan Köping-Kolsva OK och Arboga OK och de båda klubbarna turas varje år om att ha huvudansvaret. I år var det KKOKs tur. I härliga OL-marker strax SV om Kolsva bjöd man på en fin medeldistans, med idel lovord från deltagarna.

 

Klubben hade 7 löpare i startlistan, men vi fick åka hem utan segrare. Iris startade höstsäsongen i och med denna tävling och det gjorde hon på ett strålande sätt. Av klubbens deltagare var hon den som hade kortaste kilometertid (9.06) och var närmast efter segraren i klassen (4.08). För det belönades hon med en fin 7:e plats och en cykelhjälm i pris, så nu kan Iris känna sig ännu säkrare när hon cyklar till Kompasshuset vid nästa träning.

Ragnar har bekymmer med ett knä och får inte ut löpningen ordentligt. Övriga Hedströmmare gjorde riktigt fina lopp även om det inte räckte till den absoluta toppen idag.

Kompletta resultat och sträcktider för lördagen hittar du som vanligt i Eventor >>

  Iris halv
     

Rens hade också höstsäsongspremiär. Han fick till ett riktigt bra lopp på en ganska svår bana, men sommarens löpträning har varit lika frekventa som de gassande 30-gradiga sommardagarna, så han fick finna sig i att bli ganska rejält distanserad av topplöparna i klassen.

"Ska man verkligen behöva träna och sen springa hela banan - det är ju jobbigt...."? De frågorna tål att fundera på.

  Rens

 

På söndagen bjöd KKOK på ännu en medeldistans på samma arena, men i ett annat tävlingsområde. Visserligen var det öppet även här, men betydligt stenigare underlag gjorde att tiderna idag blev längre ä på lördagen.

Idag var det bara de gamla rävarna med från klubben: Karl-Axel, Ragnar, Birgit, Uffe och jag. Karl-Axel klämde till med en seger i H75-klassen i ett riktigt fint startfält. Ragnar hade betydligt mer spring i benen idag.. men det gäller ju att ta kontrollerna direkt också... detaljer...

Seniorer

Förberedelser för söndagens tävling. 3 erfarna "seniorer", 3 olika taktiska förberedelser.

Karl-Axel trycker kroppen full med koffein (minst 4 sådana små koppar som på bilden...), Uffe surfar på mobilen och letar förtvivlat efter "orienteering - how to..." och Ragnar försöker se giftig ut genom att byta sin normala plastskärm mot ett "elit pannband".

Resultatlistan talar tydligt om vilken metod som var bäst!

Söndagsresultat >>

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info