Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Iris DistriktsMästare i NATT-orientering!!!

30 AUG 2014 22:49
Höstsäsongen har startat med just de framgångar vi saknade under vårsäsongen. Ragnar och Iris har visat vägen.
  • Skapad: 30 AUG 2014 22:49

Höstsäsongen är i full gång och "vår elit" känns starkare nu än under vårsäsongen. "Vår elit"??? Jovisst är det så att det var länge sedan klubben förfogade över löpare som tampades i Sverigetoppen i HD21-klasserna, men vi vi förfogar ändå över en viss "elit".

Ragnar tillhör landets bästa i H70 klassen och även om han haft det lite tungt med sjukdomar och skador så verkar han nu åter hittat "flytet". Ragnar segrade på förra lördagens "Golden Weekend" i Arboga och dagen därpå blev han 2:a i Avesta. Han var i fredags på god väg att bli överlägsen segrare på årets distriktsmästerskap i nattorientering, men ramlade olyckligt på slutet av banan och slog sönder pannlampan. Detta missöde renderade i att Ragnar inte såg kartan ordentligt och hoppade över näst sista kontrollen och därmed blev diskvalificerad.

Om Ragnar tillhör den "mogna eliten" så förfogar också klubben över en löpare som vi kan kalla "omogen elit" eller snarare "elit kart".
Iris heter hon.
En 13 årig tjej som bara blir bättre och bättre. På våra egna tävlingar, "OL-rounden" för två veckor sedan, sprang Iris in på en 2:a plats både på natten och långdistansen.

Och så i fredags natt kom det äntligen - SEGER och distriktsmästare i nattorientering! 

Denna tuffa tjej räds inte att springa ut i den kolsvarta skogen och med hjälp av pannlampa, karta och kompass ta sig runt en banan i en helt främmande skog. STARKT! Därmed bärgade också Iris klubben första DM guld detta år!

DM tävlingarna fortsätter kommande helg med medeldistans och långdistans, det är ingen "högoddsare" att satsa på fler medaljer för Iris och Ragnar...

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info