Hoppa till sidans innehåll

Heta OKH-are på Norbergs VPT

13 MAJ 2011 01:14
Från en huttrande kylig inledning av VPT-2011 förra veckan, bjöd Norberg nu på rena sommarvärmen när den andra deltävlingen avgjordes vid Campingen i Norberg. Som en sommarsol strålade också Nora Lovén - hon vann nämligen D10-klassen....
  • Skapad: 13 MAJ 2011 01:14

...och inte nog med etappvinst - Nora gick därmed också upp i totalledning i Touren! Härligt!

Som vanligt blev det en tuff intern fajt mellan våra D10-tjejer. Förra veckans segrare, Iris, fick ingen lyckad start. Det gick snett redan till första kontrollen och hon tappade mer än 4 minuter redan där. Istället inledde Nora starkt, hon ledde tävlingen fram till 3:e kontrollen men där blev det en liten miss. I det läget blev det Ida som låg bäst till av våra tjejer. Med 4 kontroller och drygt 2 minuters löpning kvar, låg Ida 2:a i tävlingen, dryga minuten före Nora. Men så blev det en förarglig miss även för Ida - faktiskt en riktigt stor en (mer än 6 minuter). Med en säker avslutning av Nora återtog Nora ledningen och vann också slutligen denna etapp med 8 sekunders marginal till Köping-Kolsvas Andrea Lamprecht. Ida slutade 5:a och Iris 6:a.

I den sammanlagda Touren, tog nu Nora ledningen i D10-klassen, Iris är 3:a och Ida 7:a (Ida har dock bara 1 resultat än så länge). De tre bästa resultaten på Touren räknas.

Våra "stora" killar, Rens och Stan, fick också till det riktigt bra idag. Dock inte felfritt. Idag var det lite klurigare banor och det passar Rens alldeles perfekt. Rens hade en riktigt fin topplacering på gång, men missade att man fick springa igenom campingen på vägar, istället sprang han runt i skogen och förlorade mer än 4 minuter. Han blev ändå 8:a, 7 minuter efter segraren.

Stan började även idag med en miss på första, inte så mycket men ändå 1,5 minut. På slutet gick banan kors och tvärs närmast TC och en dåligt inritad bana, lurade Stan att springa till 9:an istället för 6:an. Men i övrigt var Stan ganska nöjd med sitt lopp. I Touren är nu Rens 7:a i H12 och Stan 14:e i H14.

 

Bland våra nybörjare var det också full fart och kämpaglöd idag. Gabriel är en riktig tuffing, han ville redan nu andra omgången av VPT prova att springa tävlingsklass - då får man inte ha uppföljare med sig. H10-banan bjöd på en hel del klurigheter, men Gabriel löste det hela på ett strålande sätt - vad ska det bli av den killen?

I inskolningsklassen fick våra uppföljare ligga i riktigt ordentligt, här gavs inte mycket chans till vila. Wilma var tillbaka på mindre än 6 minuter och inte heller de övriga, Evelina, Alma, Lova och Emilia sparade på krutet. Några av dessa börjar nog bli klara för tävlingsklass snart.

Nästa vecka fortsätter Touren i Hallstahammar, är det dags för Ida då?

Etappresultat >>

Sträcktider >> (tider kontroll för kontroll)

Totalpoäng >>

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info