Hoppa till sidans innehåll

Härlig säsongsstart för Iris och Ragnar

03 APR 2011 19:17
Den gågna helgen startade OL-säsongen i mellansverige. OK Tor arrangerade sina traditionella vårtävlingar - med den heta ungdomstävlingen på lördagen och en medeldistans på söndagen. Iris sprang för första gången med "Sunes Vinne Pinne" och smällde till med sitt livs första seger - snacka om "Vinne Pinne". Ragnar följde Iris exempel på söndagens medeldistans och tog även han hem segern i sin säsongsstart. Smakar mera!
  • Skapad: 03 APR 2011 19:17

Att vinterns övningar inte varit bortkastade, visade Iris, Nora, Ida, Stan och Rens, med besked när OK Tor arrangerade säsongspremiären i en ganska snöig terräng utanför Kungsör. De tre tjejerna började tävla på egen hand i D10-klassen förra säsongen och nu slängde de sig direkt ut i hetluften. Iris som den här säsongen tävlar med "Sunes Vinne Pinne" (se artikel på ungdomssidan) för första gången, fick till ett riktigt kanonlopp och som sist startande kunde hon vid målgång konstatera att "Sunes Vinne Pinne" verkligen gjorde själ för sitt namn. Detta var Iris första seger i en riktig tävling. GRATTIS Iris!

Nora och Ida har bara sprungit någon enstaka individuell tävling ensamma förut och trots lite pirr i magen, fixade dom banan nästan lika snabbt som Iris och de slutade 4:a och 5:a.

Rens sprang H12-klassen utan större bekymmer och Stan som går upp i H14 i år startade med en U4 tillsammans med undertecknad. Även Rens och Stan visade att vinterns OL-teknik träning gjort stor nytta, men kanske saknas lite konditionsträning för att kunna vara riktigt högt upp i resultatlistan. Det ska vi jobba mer på...

En överraskande och rolig "come back" gjorde också Sanne som tog en öppen bana idag. Nu hoppas vi naturligtvis att vi får se henne i tävlingsklass snart igen :-)

På söndagens medeldistans var det bara ett gäng "senior seniorer" som sprang, och åtminstone Ragnar och Uffe såg ut att ha skött vinterns konditionsträning bättre än Rens och Stan. Ragnar sprang sin första tävling för säsongen och tog lätt hem segern i H70-klassen - det börjar bra!. Uffe har naturligtvis startat säsongen för länge sedan och redan sprungit ett 70-tal tävlingar i södra Sverige. Han visade att också han tänker kriga om topplaceringar denna säsong - dagens 4:e plats överraskade alla ;-)

 

     
Rens och Stan pillar med frusna fingrar fast sina nummerlappar   Nora och Ida glömmer inte tömma sina pinnar innan start
     
Först ut av våra D10-tjejer var Nora. Eftersom hon bott i Spanien i höstas, var det ju nästan ett år sedan hon sprang en tävling (VPT)   Strax efter var det Idas tur att ge sig iväg... 
     
Iris och Rens försöker få Stan att stämma in i en Holländsk julvisa medan de väntar på start   ...och så småningom hängde Stan med på noterna .... 
     
Iris har fått definitionen och kollar upp vilka kontroller som väntar där ute..   ...när startpipet ljudit är det full fart!
     
 Stan har just hittat branten. Som synes fanns en del snö kvar i terrängen   Dikesförgreningen satt där den skulle, nu är det bara två kontroller kvar..
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info