Hoppa till sidans innehåll

Hälften av OKH-arna DistriktsMästare

01 SEP 2012 22:22
När det 2:a DistriktsMästerskapet avgjordes i diciplinen medeldistans i Arboga, gick det betydligt bättre för Hedströmmarna än på Ultra-lång distansen för två veckor sedan. Av 9 startande OKH-are, fick vi 4 Distriktsmästare och en silvermedaljör!!
  • Skapad: 01 SEP 2012 22:22

..å så var jag också med .... och stämplade fel när jag hade en fin näst sista plats på gång... jaja.. olika faller ödets lotter..

 

Arboga hade ordnat mycket fina trixiga medeldistansbanor i en detaljrik terräng - precis som medeldistans ska vara. Kontrollerna satt tätt (ibland 12 meter ifrån varandra - vilket jag bittert fick erfara)... men det är så en medeldistans ska vara - skärpa varje meter!

Som tur är har klubben löpare som klarar denna typ av orientering bättre än jag. Iris fixade segern i D12 klassen trots en miss på mer än 5 minuter på en kontroll. Ragnar gjorde inte heller något perfekt lopp, men hans huvudkonkurrent, Kuno Österlund Västerås, stämplade fel så Ragnar kunde ändå tryggt bärga DM-guldet.

Karl-Axel har i år "frispel" (som han förklarade det för mig... "det är ett år i varje klass som Kuno inte springer samma klass... då har jag chansen att vinna"). Han förvaltade det väl och bärgade guldmedaljen (även om han hade för bråttom hem för att bli med på bild- vi får lita till resultatlistan)

Vår 4:e distriktsmästare idag blev Roger som utmanövrerade självaste hemmalöparen LÅA - starkt!

Den mest överraskande prestationen var dock kanske Uffes silverplats. Uffes specialitet har ju visat sig vara medeldistans - idag var han bara halvminuten efter Västerås omöjlige Lasse Jacobsson!!

Rens startade perfekt men fick problem med en kontroll som blev "ett litet "diskussionsämne" för dagen (den blev även Hasses fall...)- kartan gav kanske inte helt rätt bild. Detta till trots kunde Rens åka hem med ett nytt paraply som han fick i pris - välbehövligt denna sommar...

I morgon (söndag) fortsätter DM-tävlingarna med den klassiska (lång) distansen, på samma arena som dagens tävling. Kan vi få samma utdelning då? 

Nedan kan Västmanlands distriktsmästare på medeldistans 2012 beskådas:

Distriktsmästare medel

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info