Hoppa till sidans innehåll

GLAD PÅSK - för OKH-arna i Malmköping

31 MAR 2013 22:49
Klubben firade en GLAD PÅSK med fina framgångar i Malmköping där Ärla IF arrangerade OL-tävling på påskdagen. Trots att det fortfarande fanns mycket snö i markerna, arrangerade Ärla IF sin tävling och OKH-arna visade att de skött vintervilan(...träningen) fint.
  • Skapad: 31 MAR 2013 22:49

Snö i markerna brukar vanligtvis ge mycket orättvisa tävlingsförhållanden och tävlingarna blir därför inte rankingmeriterande. Men vid Ärlas tävlingar i Malmköping kunde vi konstatera att i såväl elit som vanliga klasser spelade det ingen roll om man startade tidigt eller sent, eventuella spår för de senare startande, kompenserades av mer fruset och lättlöpt för de tidigare startande. De löpare som man förväntat sig vara i respektive klasstopp, fanns där oavsett tidig eller sen start.
Detta gällde naturligtvis även OKHs löpare. Eftersom det endast var våra "elitlöpare" som vågat sig ut i denna tidiga vårvinter, hittar vi bara fina placeringar i resultatlistan.

 

Iris hade inte planerat att springa mer än Kjulas tävling denna påskhelg, men efter de fina framgångarna där fick hon blodad tand och efteranmälde sig till Ärlas tävling. Trots att hon fick starta först i "ospårad" snöig terräng, sprang Iris återigen nästan 100%-igt och slutade på en finfin 2:a plats. En kanonstart på säsongen 2013 för Iris alltså!

Ragnar ville ha revanch från långfredagen i Kjula, men åter igen fick han se sig slagen av Sörmlandsspecialisten Jerry Holm och fick ännu en silverplats denna påskhelg. Uffe slipade till sina tidigare vårresultat med en kvalificerande 7:e plats medan Karl-Axel visserligen gick bättre än på långfredagen, men lite rost verkar fortrfarande sitta kvar.
John fortsatte sitt tävlande i Halland på påskafton, där han lade ännu en topplacering till stora samling, nu blev han 4:a.

Resultat och sträcktider här >>

 

KAX Uffe   Kartprov
Karl-Axel och Uffe laddar inför start   Kartprovet visar på en stor ås och mycket upp och ner
Iris start   Mål
Iris har gått in i startfållan - strax är det dags   En utförsbacke på spurten är välkommen efter den tunga uppförsbacken till sista kontrollen.
Iris spurt   Ragnar spurt
Iris har tagit sista nu är det bara att spurta..   Ragnar är som vanligt vass på spurten
Analys   Iris trött
Iris får lära Uffe hur man gör et topplopp   En nöjd och trött Iris kan slappna av på hemresan
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info