Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Föreningsmässan - intresset avtog med åldern

14 NOV 2013 22:51
Årets föreningsmässa hade lockat hela 23 föreningar att visa upp sig och sin verksamhet. Det blev en lång dag då de första besökarna kom kl 10 och mässan stängde 21.
De yngsta skolklasserna började dagen och intresset och aktiviteten var enorm, men vart efter de äldre eleverna kom, svalnade intresset. På kvällen då allmänheten var inbjuden, kunde vi tyvärr konstatera att den största delen av publiken, var de agerande föreningarnas egna funktionärer.
  • Skapad: 14 NOV 2013 22:51

Rivstarten på morgonen fick i alla fall fart på hela tillställningen. Klockan 10 vällde barn i klasserna förskolan-3:an in i sporthallen. Roger, Helena, Petra och undertecknad fanns på plats och vi fick verkligen jobba hårt för att se till att alla som ville prova på orientering inne i hallen fick sin chans. Flera av barnen blev så förtjusta att man sprang flera banor och ibland flera gånger på samma bana för att "pressa" sin tid.

I vår "monter" bjöd vi på 4 olika prova-på-banor inne i sporthallen med elektronisk stämpling förstås. Vi visade också prov på orientering i verkligheten där en löpare filmat sitt lopp med hjälp av en "head-cam". På filmen kunde man se både den riktiga terrängen framför löparen och samtidigt en kartbild med GPS-spårning där man kunde se löparens position. På en annan skärm körde vi ett bildspel som berättade både om tävlingsorientering men även hur man kan ha nytta av orientering i vardagssituationer.

Trots de avtagande intresset mot slutet av mässan, kändes det som mycket positivt att vi fick denna möjlighet. Återstår att se om vi får några intresserade till vår verksamhet (några uttalade i alla fall sitt klara intresse)

Instruktion   Stämpling
En snabb introduktion av Roger var allt som behövdes. Sedan var det full fart.   Ibland var det riktigt trångt vid kontrollerna
Snabbaste killarna   Helenah Yahya

Det här gänget, Arvid, Patrik och Emil pressade tiden på bana 1 i ett 10-tal löp. Slutligen var Emil nere på 46 sekunder och det såg oslagbart ut. Jag och Iris lyckades komma ner till 47 sekunder - men Emils tid nådde vi inte.

 

Helenah kom i en senare grupp och hon gjorde mååånga försök att matcha killarnas tider, men stannade vid 49 sekunder.... trodde vi....
På kvällen kom dock Helenah tillbaka till sporthallen och efter ytterligare c:a 10 försök lyckades hon!! 45 sekunder! Grattis Helenah!

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info