Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Fin vårpremiär för våra ungdomar

09 APR 2014 11:10
OK Tors ungdomstävling lockar som vanligt många ungdomar till säsongspremiär. Även klubbens nyblivna D14-tjejer, Nora, Paula och Iris gjorde säsongsdebut.
  • Skapad: 09 APR 2014 11:10

OK Tor (Torshälla) arrangerar varje vår en ungdomstävling som för många av de närliggande distriktens ungdomar är den första riktiga tävlingen för säsongen. I lördags var det dags igen med en påföljande tävling även för vuxna på söndagen.

För Paula var det mer än säsongsdebut - det var orienteringsdebut! Paula började sent i höstas och har bara hunnit med inomhusövningar och några små övningar i snölabyrinten utanför klubblokalen. Men det visade sig att hon snappat upp orienteringens grundläggande bitar på ett fantastiskt sätt och med lite ledarstöd tog hon sig an ÖM3-banorna de båda dagarna och det klarade hon galant. I Paula kan vi ana ännu en stor talang!

Iris och Nora har ju tävlat några år men i år har de gått upp en klass och därmed väntar svårare banor. Det pirrade ordentligt i magarna inför denna premiär. Nora valde att springa D14-kort för att steget upp inte skulle bli så stort, men nerverna ställde till det i alla fall. I starten pirrade det så mycket att Nora glömde att hon nu skulle ta en D14-karta, det blev istället som de senaste två åren - D12. Nora tyckte banan var oväntat enkel, men det var ju inte så konstigt. Hon sprang banan lekande lätt och även om hon naturligtvis inte blev godkänd fick hon i alla fall en skön "mjukstart" på säsongen.
Iris tog sig an D14-banan direkt från första tävlingen. Även här pirrade det lite extra och ett par missöden blev det med bland annat kontrakurs ut från en kontroll. Det fina var dock att hon lyckades klara ut trassligheterna och slutade ändå på en fin 8:e plats.

Efter tävlingarna bar det av till VOF-s upptaktsläger, mer om detta kan du läsa på Västmanlands OFs hemsida.

På söndagen fortsatte säsongsdebuten nu hade premiärnerverna släppt och alla tre tjejerna sprang suveränt bra. Iris blev 4:a i D14, Nora 2:a i D14-kort och Paula 4:a i Ö3.

NoraPaulaIris

Lite eftersnack efter vårpermiären.

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: info@okhedstrommen.s...

Se all info