Hoppa till sidans innehåll

Etappseger för Ragnar. Både John och Ragnar toppar!

23 JUL 2015 19:11
Ragnar slog till med klubbens 3:e etappseger och gick därmed upp i ledningen i H75-klassen. John behåller sin ledning trots en mindre lyckad etapp.
  • Uppdaterad: 23 JUL 2015 23:18

Efter den näst sista etappen står det klart att såväl John som Ragnar kommer att få springa ut på sista etappen med en 1:a på nummerlappen med hela klassen jagande bakom. 

Ragnar höll skärpan även den 4:e etappen medan den ledande Lars Johansson gjorde några mindre missar och det medförde att Ragnar gick förbi i sammandraget.

John missade en hel del på dagens etapp, men tack vare hans fina etapper tidigare behöll han totalledningen. Hans marginal i till den först jagande i morgon är 4.45 och sedan ytterligare 2 minuter till 3:an.

För Ragnars del är marginalen till 2:an 3.46 men sedan är det ytterligare 8 minuter till 3:an.

Nu blir det naturligtvis en extra press på John och Ragnar då morgondagens sista etapp är i form av jaktstart.
Visst har de stora chanser att ta hem totalsegern både John och Ragnar, men orientering och jaktstart är inte lätt. Gör man ett litet misstag är det riktigt svårt att inte också göra misstaget att släppa fram tankarna på de jagande konkurrenterna och därmed släppa fokusering och göra ännu fler misstag.

Men i morgon håller vi alla tummar att de båda veteranerna skall lyckas hålla skärpan och nerverna i styr och få springa över mållinjen som O-ringen segrare.

Ragnar startar 10.51 och John startar 11.28. Av de tidigare etapperna att döma borde de vara ute c:a 30 minuter på sina respektive banor.

En annan intressant fajt börjar redan 9.16.07 då Ufe går ut i klassen H65 som 25:e man. Göran Larsson (numera Sala OK) går ut som 27:a 1.23 efter Uffe - här är det mycket prestige...

Följ O-ringen LIVE på nätet! (www.oringen.se)

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: info@okhedstrommen.s...

Se all info