Hoppa till sidans innehåll

Dubbla GULD på natt-DM

18 SEP 2010 11:40
Det var lite tunt i startlistorna på fredagens natt-DM, men det förringar inte att OKH fick 2 Distriktsmästare - Johanna och John!
  • Skapad: 18 SEP 2010 11:40

6 Hedströmmare fanns på plats vid Västerås SOKs klubbstuga på fredagskvällen, för att göra upp om 2010-års DM-tecken i natt-OL.

Det var 5 erfarna natt orienterare, John, Johanna, Ulf, Roger och Ragnar och så en helt ny - Stan. Stan har aldrig sprungit en nattorientering själv, men stärkt av framgångarna den gågna helgen blev han så frestad att han efteranmälde sig sent - någon gång måste man ju börja...

Vårt kanske allra säkraste natt-OL kort, Ragnar, hade liksom många av de äldre orienterarna, stora problem med att läsa kartan. Kartskalan var 1:10000 och en med en massa småplotter. Det blev till att chansa på många ställen då han helt enkelt inte kunde se kartbilden. Även Johns första kommentar när han sprang i mål rörde oläsbarheten för "seniorögon" i natten. En större skala skulle nog varit på plats för de äldre löparna.

Likafullt kunde John besegra sin ende konkurrent med en betryggande marginal (14 min) och därmed också bärga ett DM-guld. "Lika många" konkurrenter hade Johanna i D20-klassen. Det var kompisen Sofie från Arboga som denna säsong har haft ett litet övertag på Johanna som var den enda av distriktets D20 tjejer som vågade ställa upp i nattmörkret. Det var inget felfritt lopp från Johanna - speciellt en kontroll spenderade hon mycket tid på innan hon slutligen lyckades ta den, men Sofie bommade ännu mer så även Johanna kunde slutligen bärga DM-guldet även hon med betryggande marginal.

Grattis John och Johanna!

Ragnar som hade stora problem med kartläsingen, missade därmed ovanligt mycket men kunde ändå ta en silverplats i H70. Inte ens Roger kunde springa felfritt denna natt utan liksom för Ragnar blev det ovanligt många misstag.

Uffe och Stan insåg efter ett tag att det inte var "deras natt" utan fick så småningom leta sig tillbaka till målet utan att ha fullföljt hela banan. Starkt gjort av Stan ändå att försöka och framför allt att han redan pratar om "nästa gång" ... toppen!

Nu väntar den sista avslutande tävlingen i 2010 års distriktsmästerskap, den klassiska distansen som avgörs i Sala på söndag. Ska Stan, Uffe, Roger och Ragnar ta revanch då?

Stan fick bästa tänkbara support vid starten (Sofie och Johanna). / Johanna pustar ut efter segern!

 

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info