Hoppa till sidans innehåll

Bara de hårda trotsade snögloppen

07 APR 2012 07:55
Det var inget väder för "tunnisar" när Kjulas våorientering avgjordes på långfredagen. 1 grad varmt och ihållande snöfall gjorde att endast de hårdaste orienterarna (eller kanske galnaste) kom till start. Av de 960 anmälda till tävlingen kom trots det bistra vädret över 800 till start.
  • Skapad: 07 APR 2012 07:55

Naturligtvis fanns samtliga anmälda OKH-are på plats, även om vissa yngre medlemmar helst hade stannat i den varma sköna sängen när de kikade ut på den vita gräsmattan på fredagsmorgonen.
När undertecknad kom till klubbtältet på TC satt tre frusna stackars barn där och även om jag försökte låta glad och "peppande" undrade jag i mitt stilla sinne varför jag lurade ut dem på detta.. Nåja, humöret var det inget fel på och de var bara att göra sig i ordning för tävling så gott det gick - och behålla så mycket kläder på som möjligt.

Stan och jag provade idag en riktigt svår Öppen bana (svart nivå) och trots en del knorrande i början om att de var kallt och det var jobbigt och han var trött, så kom han igång riktigt fint efter 2:a kontrollen. De kontroller som från början såg jättesvåra ut (och också var det) blev allt efter som "inte omöjliga". Efter halva banan sa Stan spontant, "nästa är inte svår"..  Det blev mer utnyttjande av kompass och mer kurvbildsläsning än vad som Stan gjort i hela sin tidigare karriär sammanlagt - och det gick riktigt bra -härligt! 

Rens fick också flera riktigt svåra kontroller på sin H14 bana och det var bara att konstatera att vi måste börja tränan på betydligt svårare orientering nu.

Iris tog revansch från förra veckans struligheter på OK Tors. Två ganska stora bommar blev det dock, men Iris kunde i alla fall springa mål på en 11:e plats i D12-klassen. Några D12-tävlingar till så..

Det mer etablerade OKH-gänget utgjordes idag av John, Karl-Axel, Ragnar och Uffe. Nyblivne H75:an Karl-Axel, startade riktigt lovande och var i ledning när något hände - felstämpling eller överhoppad kontroll - det är okänt i skrivande stund, eftersom alla lämnade den kylslagna tävlingsarenan så fort som möjligt och eftersnacket fick vänta. John tog istället upp kampen om segern, men det räckte inte riktigt ända fram. En andra plats är dock inte fy skam. Det tyckte inte heller Ragnar som också bev 2:a i sin klass, H70.

Uffe..... var också med.

John    Rens 
John tillhör naturligtvis dem som inte räds lite snö och kyla    Rens valde att behålla mycket mer kläder på än vad
John gjorde. Rens ångrade sig inte... 
 Stan-1    Stan-2
Även idag följde kameran Stans framfart ..   .. trots snön var det en fantastiskt fin terräng 
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info