Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

Äntligen! OL-säsongen igång i Västmanland

19 APR 2014 10:35
Nästan 800 orienterare deltog i säsongens första Västmanländska tävling, Arosträffen.
Bland dessa fanns naturligtvis också ett gäng OKH-are av vilka några hade säsongspremiär.
  • Skapad: 19 APR 2014 10:35

Det är en alldeles speciell känsla så här de första tävlingarna på säsongen. När Västerås SOK anordnade sin vårtävling i Tortunas klassiska VM-marker kändes det verkligen - NU är det VÅR. Helt snöfritt - lite småkyligt på morgonen och regnet hängde i luften - det kom en rejäl skur, men sedan avslutades tävlingsdagen med go värmande sol. 

Ett liten och mysig tävlingsarena med nära till allt på Tortunas skjutbana. En massa förväntansfulla vårsprittiga orienterare av vilka det för många var säsongspremiär - det hängde i luften - det kändes i sinnet - det kändes i kroppen - alla var där - det doftade vår - en ny säsong är änltigen här! 

Av Hedströmmarna var det som vanligt flera som placerade sig högt i resultatlistorna. Inte oväntat svarade Iris för klubbens bästa insats med sin 3:e plats i D14-klassen. Hennes vägval imponerade på såväl tränaren som ordföranden - Iris är på väg att bli något riktigt stort - KUL!

Robert med flickvännen Linn visade också överraskande fin vårform och naturligtvis även Ragnar, även om han ännu inte i år har nått upp till sin absoluta toppklass.

John skadade sig illa och fick avsluta dagen på akuten, lyckligtvis visade det sig att han förmodligen kan vara med i leken igen redan om några dagar.

Undertecknad slutade som vanligt långt ner i listan men njöt av en rolig och teknisk bana, tänk om man kunde springa också. En överraskning väntade dock vid hemkomsten - när jag skulle plocka ur linserna fanns inte glasögonen på sin plats i sitt fodral.... ålderstecken? Det blev en returresa till Tortuna och där  i gräset låg de - väl tilltrampade och demolerade med båda glasen lite på sidan om nertrampade i lite leran - men de var i alla fall hela =).

 

Klubbresultat hittar du här>>

Skribent: Åke Larsson
Epost: This is a mailto link

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: info@okhedstrommen.s...

Se all info