Hoppa till sidans innehåll

90 kom till sommarträningen i Riddarhyttan

15 JUL 2012 12:27
Så här strax innan 5-dagars är det många som vill finslipa tekniken lite extra men det kan vara svårt att hitta bra träningstillfällen då det mesta står stilla i Sverige - även klubbträningar. Roger och Johanna tog fasta på detta och ordnade en träningsdag i underbara tekniskt krävande OL-marker.
  • Uppdaterad: 16 JUL 2012 21:20

Den första träningen gick i Riddarhyttan, eller rättare sagt Bäckegruvan. Ett välkänt OL-teknikkrävande terrängområde - öppet och fint, men ändå tungsprunget genom hög undervegetation av ljung och blåbärsris. Hela 90 deltagare i huvudsak från Västmanland, men en och annan Dalmas och Sörmlänning kom till start och fick verkligen en riktig "genomkörare".

Vädret var riktigt behagligt och deltagarna utnyttjade efteråt grillarna för att återställa kroppens energibehov. Just när de 2 sista korvarna låg på grillen och vi förberedde oss att förflytta oss till eftermiddagens träning upp i Örtjärnsskogarna, öppnade någon portarna och regnet vräkte ner och släckte den sista glöden.

Efter lite tveksamheter, trixande och vändande på en "ko-stig" (som någon deltagare uttryckte det), kom vi i alla fall fram till den andra tävlingsarenan för dagen. (Det ska erkännas att arrangören misslyckades lite med snitslingen till arenan...). Eftersom vi körde med fri start, blev det inte så stressigt i alla fall, men kanske lite längre dag än man tänkt sig.

Även här lovordades Rogers banor och den härliga OL-terrängen som ställde höga krav både på huvudet och fysiken. 

Sammantaget blev det ett riktigt lyckat arrangemang med 90 startande på förmiddagen och 58 på eftermiddagen. Ett deltagarantal långt över förväntan, vilket gjorde det extra kul för arrangörerna.

Välkomna åter på OL-rounden i höst!

 

Resultat förmiddag>>

 

Resultat eftermiddag>> 

Skribent: Johanna Mikkelä

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info