Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

4:e VPT i Arboga avgjord - nu återstår Finalen!

03 JUN 2013 10:12
Arboga OK arrangerade den 4:e och näst sista deltävlingen av årets VPT. Det var mycket trixiga och kluriga banor och kontrollerna satt extremt tätt.
  • Skapad: 03 JUN 2013 10:12

Det gällde verkligen både att stämma av kodsiffran och vara beredd på riktningsändringar till nästan motsatt riktning. Klurigt värre.

Iris och Nora klarade detta galant, även om det snurrade till lite när banan gjorde en loop. Iris tappade ungefär 1,5 minut innan hon rett ut det hela medan Nora kom på rätt köl med endast en halvminuts miss. I mål kom det båda duktiga tjejerna med bara 1 sekunds marginal till Iris fördel. De slutade på 4:e resp 5: plats.

Rens var rejält taggad även idag efter ha genomfört de 3 första deltävlingarna på ett suveränt sätt. Även idag gick det fort, men tyvärr "för" fort. Redan vid första kontrollen stämplade han fel på en kontroll bara 10 meter från hans egna. Fadäsen upprepades mitt på banan, här var det 15 m mellan kontrollerna. Tyvär, tyvärr... inget resultat att ta med sig från denna dag alltså.

I sammandraget ligger nu Iris kvar på 2:a plats, Nora är 5:a, Rens 4:a och Jonas 11:a. Poängställningen är sådan att Iris, Nora och Rens har alla möjligheter att få bestiga prispallen och få en fin pokal, medan Jonas, som ännu springer för att "se och lära", får vara med i utlottningen av den största pokalen (om han springer finalen). Denna pokal lottas ut bland "kämparna" - de som varit med men inte placerats sig på den övre halvan i prislistan - en pokal för tjejer och en för killar.

 

Tisdagen den 4:e Juni går finalen i Västerås vid Carlforska gymnasiet.

 

Resultaten hittar du här >>

Total poängställning här >>

 

Rens-före   Rens-start
 Rens är fokuserad före start   Startsignalen har gått, full fart mot första... trodde Rens..
Iris-start   Nora-start
 Även Iris sätter högsta fart från början    Nora kollar in första innan startsignalen
 Nora.mål    Rens-efter
 En stark spurt av Nora    Rens grämer sig över felstämplingarna
Arbogakillar   Inskolare-Sura
Några lokala Arboga killar spurtar   Inskolaren Albin Welander Surahammar har bara målstämplingen kvar
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info