Hoppa till sidans innehåll
Foto: aake

3:e VPT avgjord i Skinnsberg

22 MAJ 2013 10:49
OK Hedströmmen arrangerade den 3:e deltävlingen i årets VPT (Västmanland Park Tour). Knappt 200 barn och ungdomar från hela distriktet deltog.
  • Uppdaterad: 12 JUN 2017 01:09

rots ett hotande regn kunde vi genomföra hela tävlingen med endast några få regnstänk. Efter att vi plockat ihop kom det destå mera. Stämningen var på topp och många snabba fina lopp presterades. 

Av våra ungdomar var det idag Nora som startade först. Nora hade bestämt sig för att satsa hårt och sprang efter dryga 8 minuter in på dagens bästa tid i D12-klassen. Tiden höll sig ända till Salas suveräna Agnes Källström övertog ledningen. Iris startade sent och gjorde även hon åter igen ett topplopp. Distanserad med 32 sekunder av Agnes men med dryga minuten tillgodo på Nora knep Iris silverplatsen.
Rens har fått ett riktigt flyt i sprint-orienteringen. Idag gjorde han ännu ett topplopp och blev 4:a bara 48 sekunder från silverplats i klassen H14.

I sammandraget behåller Iris sin 2:a plats och Nora avancerar till 4:e. Salas Agnes Källström har emellertid i och med dagens 3:e seger redan säkrat totalsegern i klassen (bästa 3 av 5), så vara tjejer få göra upp om silver och bronsplatsen. 
I och med Rens fina lopp och att ledaren i H14-klassen, Håkan Ramberg Hallstahammar, idag stämplade fel. Klättrar Rens upp på en sammanlagd 2:a plats! Jonas är 11:a. 

Nästa tisdag fortsätter VPT i Arboga för att avslutas den 4 juni i Västerås, med Vandrarringen som arrangör.

 

Resultaten hittar du här >>

Total poängställning här >>

 

Väntan-mål   HannaLinda
Vem är på gång mot mål?    Speakersystrarna Hanna och Linda höll som vanligt upp stämningen, väl insatta i löparnas prestationer.
Resultattavla   Marka
Resultatstudie och eftersnack..   ..och besök in markan
    Iris-mål
    ..liksom för syrran Iris
Helenah   MajaM
Helenah provade på efter inspiration från skolorienteringen   Vandraringens Maja Mosslind har all anledning att le. Tredje etappsegern i D14 innebär att guldet i totalcupen är säkrat. 
UporDown   Säkrade totalseger genom 3:e segern gjorde också Agnes Källström Sala (D12) och Calle Näslund Västerås (H20)
..är det UPP eller NER? För Nora blev det brons idag och därmed UPP!   Iris och Nora kunde inte låta bli att dansa till speakerns heta låtar...
Dans1   Dans2
Dans4   Dans 6
Dans3   Dans5
     

 

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info