Hoppa till sidans innehåll

3:e deltävlingen i VPT - Maja gör debut

22 MAJ 2012 22:49
Surahammar arrangerade den 3:e deltävlingen i årets VPT i den vackra miljön kring Bruksmuséet. Det fina försommarvädret och framför allt: VÅFFLOR i markan höjde arrangemangs värdet till 372 på en skala 1-100 !
  • Skapad: 22 MAJ 2012 22:49

När jag som vanligt anlände TA i mycket god tid, hann jag inte mer än sätta ner ryggsäcken innan glädjebringande dofter från markan förkunnade att idag var det HQM! (High Quality Marka). Snabbt skruvade jag ner foten till vår flagga i marken och innan flaggan hunnit räta ut sig i den lätta försommarbrisen var mina ben redan på väg ner mot markan. Men - då kom nästa glädjebudskap.. På vägen mot markan fann jag Maja (Haverinen) som ju bara varit med på två träningar - nu ville hon börja tävla och hade redan anmält sig i Inskolningsklassen.. Jättekul!!

När första våfflan funnit sig tillrätta (i min mage), började de resterande Hedströmmarna anlända. Efter lite support i sekretariatet var jag lite uppskruvad och förvirrad och glömde totalt att skicka iväg Stan till starten och han var redan 10 minuter försenad. Efter att ordnat en ny starttid med hjälp av välvilliga arrangörer var det bara att skynda iväg till start för att hinna med Maja ut på hennes debuttävling. En sån tjej! Jag behövde inte hjälpa till mycket utan hon klarade det mesta alldeles själv! Det verkar riktigt lovande!

Bland killarna var det åter igen Rens som gjorde ett felfritt lopp och idag sprang han minuten snabbare än förra VPT, trots att banan var längre. Nu är det bara att öka farten ett snäpp (och dra nytta av veckornas tunga löpträning ;-) ). Stan går också bara bättre och bättre men helt bomfritt blev det inte heller idag. Men nästa tisdag i Köping....

Våra D12 tjejer fortsätter sitt interna krigande. Idag hade jag gissat på att Ida skulle springa bomfritt och därmed sätta Iris och Nora på plats. Så blev det inte. Ida strulade till det på två kontroller i början av banan och sedan var mitt proffstips inte så övertygande längre.
Iris startade först av tjejerna och redan efter dryga 9 minuter var hon i mål - endast morfar hann med att se... Lite strul på den 7:e kontrollen bara, vilket resulterade i att Iris till slut blev finfin 4:a!
Nora fick inte till ett lika bra lopp som senast, det blev en del tveksamheter där sekunderna rann iväg och sedan en lite större miss på den 7:e. Nora blev till slut 11:a och i det sammanlagda resultatet (se länken nedan) fick hon åter igen se Iris gå förbi. 

 

Resultat >>

Sammanlagda resultat VPT 2012 >>

 

Maja-bron   Maja näst sista
Maja gjorde tävlingsdebut. Här har hon just tagit den 2:a kontrollen på bron.   Vid näst sista kontrollen kom löpare från alla håll. Det gäller att fokusera på sin egen bana.
Stan   Nora-Iris
Stan har pretsterat bättre och bättre resultat. Spurten var riktigt vass!....   ...så vass att Nora och Iris blev mäkta imponerade och kunde inte undvika att visa det.
Spurt1   Spurt2
VPT erbjuder allt för unga orienterare. De etablerade "ger järnet"...   ... och de nya följer efter =)
Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info