Headerbild

OL-rounden

Årets upplaga av OL-rounden har ett nytt upplägg. Vi går ifrån det upplägg som följt OL-rounden i 10 år (undantaget förra året) med natt, lång och medeldistans.

Nytt koncept 2017

OL-rounden 2017 består istället av 2 tävlingsdagar med innehållande 3 tävlingar. På lördagen fokuserar vi på sprint och erbjuder då två olika sprinttävlingar. På förmiddagen kör vi en vanlig sprinttävling med full klassindelning (första start kl 11). På eftermiddagen följer sedan en sprint-rogaining tävling för 2-manna lag (första start 15).
På söndagen erbjuder vi en utmanande medeldistans i varierande terräng.

...vad är rogaining?

Rogaining är en tävlingsform som också ibland kallas ”poängorientering”. Kontrollerna är poängsatta och det gäller att samla poäng. Antingen samlar man poäng under en viss tid eller så samlar man en viss poängsumma på kortast tid.

OL-roundens sprint-rogaining

är en speciell variant av rogaining. Här gäller det att under en given tid (20 minuter) samla så många poäng som möjligt. Skillnaden från ”vanlig” poängorientering är att man springer i par. De två löparna får var sin karta med samtliga poängsatta kontroller, men medför bara EN SI-bricka.
Löparna väljer själva sin egen taktik. Visserligen kan man välja att spring ihop hela ”banan”, men för att maximera farten kan det kanske vara lämpligare att löparna delar upp kontrollerna så att en löpare ”vilar” medan den andre tar några kontroller.
Exempelvis tar löpare 1 tre kontroller, medan löpare 3 joggar till en överenskommen plats (vid kontrollen eller annan lämplig överlämningspunkt). Löpare 2 tar brickan och springer till några kontroller för att sedan möta löpare 1 igen och lämna över brickan.
Tiden tas på den löpare som har brickan och stämplar vid målgång. Om maxtiden överskrids görs poängavdrag.

...klassindelning sprint-rogaining

Tävlingsklasserna är uppdelade i dam- och herrklasser, dock inte "full" klassindelning. Ungdomsklasser DH10-16 , DH20, och vuxenklasser DH21, DH40, DH55 och DH70.
Alla herr klasser får som vanligt även springas av damer. Klassens åldersbeteckning anger också lagets maximala (ungdomsklasser) resp minimala (vuxenklasser) medelålder. I DH21-klassen gäller inga åldersgränser. Ex löpare_1 54år - löpare_2 26år kan springa 40-klassen.

Samma TA båda dagarna - skolan Riddarhyttan

TA är i centrala Riddarhyttan med nära till parkering och dusch inomhus.
Liens camping på promenadavstånd till TA.

 

INBJUDAN, resultat m.m. hittar du på Eventor >>>

 

Adress

OK Hedströmmen Roger Åsberg, Bårestadsvägen 5 739 30 Skinnskatteberg

Kontakt

E-post: info@okhedstrommen.se Ordf. Roger Åsberg: roger.asberg@outlook.com

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Västmanlands OF