Hoppa till sidans innehåll

Holländska talanger på besök..

03 NOV 2009 21:07
På höstlovets ungdomsträning (Coller Cup, fick vi besök av två unga Holländare, Tim och Sophie, som var på besök hos Rens och Iris.
  • Skapad: 03 NOV 2009 21:07

Tyvärr kunde ju ingen av oss ledare speciellt mycket Holländska (närmare bestämt inte ett enda ord), så det blev inte så lätt att förklara kvällens aktivitet. Men med Rens, Stan och Iris som tolkar, hade snart både Tim och Sophie fattat vad kvällens övning gick ut på.

Kvällen övning var pingisboll-skytte-OL. Små korta OL-banor utanför klubbstugan, varvat med "skytte" inne i klubbstugan och en och annan "straffrunda" för missar i skyttet.

Orientering - karta - kompass - SI-stämplar och pinne, var ju inget som var bekant för våra gäster. Men efter att Rens och Iris följt med sina kompisar på den första OL-banan, körde både Tim och Sophie resterande banor själva - fantastiskt! Vilka talanger!

Efter våra OL-övningar, var det dags att ta en liten tur på reflexslingan. Pannlamporna provades in och sen bar det iväg. Jag måste nog säga att jag var lite spänd på hur våra Holländska gäster skulle klara av den svenska mörka (svarta) skogen... och beredd på att få vända, om det blev för kusligt. Men inte... Tim och Sophie hängde på oss andra som om det var det naturligaste i världen. Kul kul!

Kommer ni på besök igen Tim och Sophie, är ni naturligvis välkomna att vara med oss då också!

Skribent: Åke Larsson

Träningsläger

Postadress:
OK Hedströmmen - Orientering
Birgit Haglund, Hagstuvägen 25
73931 Skinnskatteberg

Kontakt:
Tel: 0707132549
E-post: This is a mailto link

Se all info